Екзотика

ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА - ЦЯЛ ИНДОКИТАЙ
Маршрут:

София - Хо Ши Мин - Сием Реап - Фу Кок - Ханой - Май Чау - Ха Лонг - Истанбул - СофияСофия - Доха - Хо Ши Мин- Ангхор Том и Ангхор Ват /Камбоджа/ - Луанг Прабанг - Ханой - залива Халонг - Ханой - Доха – София

Продължителност:
12 дни / 10 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:


Цена от: 4504 лв.

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА - ЦЯЛ ИНДОКИТАЙ

ТАЙНИТЕ НА КХМЕРСКИТЕ ХРАМОВЕ, БУДИСТКИ РИТУАЛИ И МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ

 • Период на пътуване:
 • 02.03.2020 - 13.03.2020
 • 12 дни / 10 нощувки / 1 нощен полет
 • самолетна екскурзия с група и водач
 • ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА
 • РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 23.12.2019
*Програмата се предлага и с възможност за посещение на Мианмар: Екскурзия Мианмар, Лаос, Виетнам и Камбоджа - Цял Индокитай
 • 02.03.2020 - 19.03.2020, 18 дни / 15 нощувки - 6464 лв. на човек в двойна стая

ПЪРВИ ДЕН: 02.03.2020 | СОФИЯ-ДОХА
Полет София-ДОХА с АК КАТАРСКИ АВИОЛИНИИ. Излита в 12:25ч. Каца в ДОХА в 18:15ч. Излита от ДОХА в 20:10ч.

ВТОРИ ДЕН: 03.03.2020 | ХО ШИ МИН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Каца в Хо Ши Мин САЙГОН в 07.15ч. Посрещане от представител на партньорската фирма и първо се отправяме към битов реторант за закуска и освежаване. Запознанството ви с Виетнам ще започне именно с кулинарията: ще пробваме прочутата супа с кнедли и телешко Pho Bo и специалитета Pho.
Следва полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често „Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Историческия музей, Катедралата Нотр Дам, театъра и старата поща, Сградата на Пощата - проектирана от Густав Айфел, посещение на Военния музей. Продължаваме с Пагодата Лам, Пагодата Тиен Хау - една от най-старите пагоди извън Китай. Обяд в битов ресторант. Продължаваме обиколката с Двореца на Обединението (някогашен Президентски Дворец, изиграл съществена роля за падането на Сайгон през 1975г). обиколката приключва в пъстрия и забързан Чолон /Китайския Квартал/. Трансфер и Настаняване в Palace Saigon Hotel 4* за 3 нощувки.

ТРЕТИ ДЕН: 04.03. 2020 | ХО ШИ МИН - ТУНЕЛИТЕ КУ-ЧИ - ХО ШИ МИН / ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид и Отпътуване за тунелите Ку Чи. Никога не разкрити от американските военни по време на Виетнамската война, тунелите Ку Чи са важна база на виетнамските партизани. С дължина над 200 км., тази невероятна подземна мрежа, която свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка, с най-примитивни средства - лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района се разказва за ежедневието на Виетконг - виетнамската Съпротива, виждат се умело прикритите входове и сложните капани. Обяд в битов ресторант. Връщане в Хо Ши Мин. Свободно време.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:05.03.2020 | ХО ШИ МИН-ПЛАВАЩИТЕ ПАЗАРИ КАЙ БЕ&-ХО ШИ МИН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
След закуска (около 08.30ч.) среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуваме към Вин Лонг - провинция в сърцето на делтата на река Меконг. При пристигане в град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини.
Първата ни спирка е пагодата Вин Транг – най-старата пагода в Южен Виетнам, шедьовър на т.нар. Меконг архитектура – комбинация от ветнамска, кхмерска и западно европейска архитектура. Качваме се на круизно корабче с което бавно се придвижваме по Меконг, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит – ферми за отглеждане на пчели и орхидеи,ще опитаме прясна медовина и вино от мед, пресни тропически плодове. Посещение на Кокосова Ферма, за да се запознаем с местните занаяти и да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед, и да се насладим на представление на живо с типичната за региона Тай Ту Музика. Обяд в битов ресторант с типична за Делтата кухня с много рибни специалитети, супи и пресни зеленчуци. Връщане в Хо Ши Мин. Обяд в Хо Ши Мин. Връщане в хотела Свободно време.

ПЕТИ ДЕН:06.03.2020 | ХО ШИ МИН - СИЕМ РИЙП /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/
Закуска. Полет Хо Ши Мин – Сием Рийп (Cambodian Angkor Air) Трансфер и настаняване в Somadevi Angkor Resort & Spa 4* за 2 нощувки Вечеря с шоу програма - представление на живо на традиционни кхмерски танци апсара.

ШЕСТИ ДЕН:07.03.2020 | СИЕМ РИЙП /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия - обиколка на последната столица на великата Кхмерска империя - Великия град Ангкор Том. Основан е от най-великия строител, крал Джаяварман VII, който обединява княжествата и създава кхмерската империя. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, образуващи перфектен квадрат. Посещават се: Южната порта - украсена с изображения на слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 богове и демони държат свещената змия Нага; Будисткият храм Байон, великолепен архитектурен шедьовър от XII век, последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор и видимо от далеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя и всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света; Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията; Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Обяд в битов ресторант.
Нашето пътешествие в царството на кхмерите продължава с посещение на Ангкор Ват (ЮНЕСКО) - най-голямото култово съоръжение на планетата. Общата площ на храмовия комплекс е 2 кв.км. Построен е от крал Сурияварман II, през XIIв. - време на разцвет на кхмерското кралство, като хиндуистки храм, посветен на Вишну. Сътворен е в стила на Дравидската архитектура, съгласно древните хиндуистки представи за света - централната му кула наподобява пирамида, а 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру - дом на Боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 метра символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 апсара танцьорки украсяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват преди залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Построен с цел да бъде кралски храм, по-късно става мавзолей на Сурияварман II. Разглеждане на Та Пром - един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е открит през XIX век - опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като университет. Според надпис върху храма, в строежа са участвали над 80 000 души и върху него се извисявали 38 кули. Посещение на кралския басейн за ритуално къпане Сра Сранг.

СЕДМИ ДЕН:08.03.2020 | СИЕМ РИЙП - ЛУАНГ ПРАБАНГ /ЗАКУСКА, ОБЯД /
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия до езерото Тонле Сап - най-голямото сладководно езеро в югоизточна Азия, Великото Езеро на Камбоджа. Пътуване през традиционни кхмерски селца. Разходка с лодка до плаващото село Chong Khneas, на 10 км от Сием Рийп -ще добиете представа за живота на неговите обитатели, чиито храмове, къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, а учениците се придвижват с малки гребни лодки. Обяд в битов ресторант. Ще посетим местните работилници "Chantiers Ecoles - Les Artisans d'Angkor" , които пазят живи кхмерските арт традиции по дърворезба и гравиране на камъни. Посещаване Фабрика заз коприна, където ще видите целия процес - от отглеждане, хранене на копринените буби, през акстракцията на коприна и същинското превръщане на нишките във ефирен плат, а накрая боядисването му ръчно. Трансфер до летище. Полет Сием Рийп – Луанг Прабанг (Laos Airline). Трансфер и настаняване в Santi Resort & Spa 4* за 2 нощувки.
Луан Прабанг е най-добре съхранилият своите традиционни ценности и облик град в Югоизточна Азия. Спокойствието и естественото очарование на този град с неговата прекрасна природа, го правят едно от най - посещаваните места в Лаос. Нощувка.

ОСМИ ДЕН:09.03.2020 | ЛУАНГ ПРАБАНГ - ПЕЩЕРАТА ПАК ОУ /ЗАКУСКА , ОБЯД /
Възможност за по-ранобудните: ако Ви се става преди изгрев слънце, можете да вземете участие в за да видите един много интересен ежедневен ритуал – шествие от стотици монаси, облечени в традиционните за будизма оранжеви роби, които събират милостиня (основно ориз) от благочестивите жители на града.
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия: Разходка с круизно корабче по р. Меконг - покрай нас като в калейдоскоп се нижат ено след друго традиционни лаоски рибарски селца – докато стигнем до свещените Пещери Пак Оу: 2 свързани пещери, украсени с хиляди позлатени и лакирани статуйки на Буда в различна форма, оставени като дарение от поклонници. По пътя спираме в традиционното селце Бан Ксангхай, където се дестилира и произвежда местно оризово вино. После посещаваме работилница за рисувана хартия Бан Ксанг Конг. Обяд в битов ресторант. Обиколка на Луан Прабанг: най-старият Храм Ват Сене, уникалният Ват Ксиентонг със заострените му покриви спускащи се до земята, типичен пример за традиционна лаоска архитектура. Качване до панорамната площадка Фуси, Нощувка в Луан Прабанг. За да се насладим на уникалния залез и тоблясъците на последните слънчеви лъчи по свещената позлатена ступа. Свободно време на нощния пазар, където ще се радвате на богат избор платове, тъкани ръчно и ръчно рисувани от племената в околните хълмове на Луанг

ДЕВЕТИ ДЕН:10.03.2020 | ЛУАНГ ПРАБАНГ - ХАНОЙ ЗАКУСКА
Закуска. Ще посветим сутринта отново на Луанг Прабанг: посещение бившия Кралски дворец, сега превърнат в Национален Музей с експозиция, отразяваща богатството на лаоската култура, с артефакти и шедьоври от дните на първите лаоски крале до ден днешен. Свободно време до обяд за разходка из уличките на Луанг Прабанг. Трансфер до летище. Полет Луанг Прабанг – Ханой Трансфер до летище. Полет Луанг Прабанг - Ханой (Laos Airline) Трансфер и настаняване в The Light Hanoi 4*за 2 нощувки със закуски.

ДЕСЕТИ ДЕН:11.03.2020 | ХАНОЙ - ЗАЛИВА ХАЛОНГ/ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Каца в ХАНОЙ в 07:25ч; Трансфер към Залива Халонг. Спирка за закуска в подбран ресторант. /първото Ви запознанство с Виетнам ще започне с опитването на традиционното ястие ПО/. Отпътуване към делтата на Червената река, през тучни оризови поля, към залива Халонг - Залива на Излитащия Дракон, за круиз с кораб Golden Cruise 4* . Обяд с морски дарове и специалитети на виетнамската кухня. Докато корабът се носи из Залива, ще се насладите на уникални гледки и ще направите снимки на изумрудени лагуни, мангрови горички, обрамчили над 2 000 островчета и побити в морето гранитни скали - като гръбнак на Дракон, който се готви за полет. Разходката продължава към Пещерата на Изненадите (Sung Sot). Отплаваме към най-известната пещера в залива Сунг Сот. Влизане в пещерата. Свободно време за каякинг или шнорхелинг. Вечеря с ексклузивно 5-степенно меню с традиционни морски дарове, типични за Халонг. На палубата с напитка в ръка изпращате последните лъчи на залязващото над залива слънце. Възможност за нощен риболов на калмари или участие в уроци по кулинарно майторство заедно с екипажа.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН:12.03.2020 | ЗАЛИВА ХАЛОНГ - ХАНОЙ /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. По-ранобудните могат да започнат деня с уроци по тай чи на палубата, преди закуска. Закуска. Отпътуване с малки гребни лодки към Пещерата Луон, покрай островчета с екзотични имена като Човешка глава и острова на Костенурката, Барабана, Девата, Краставата Жаба. Обяд в ресторант на пристанището (Cua Vang Restaurant) - типична виетнамска кухня с морски дарове. Трансфер до Ханой (2 часа). Възможност за посещение на традиционнот Водно Куклено Шоу. Нощувка в хотел The Light Hanoi 4*

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН:13.03.2020| ХАНОЙ - ДОХА - СОФИЯ ЗАКУСКА
РАННА Закуска. Трансфер до летище. Полет Ханой – Доха. Излита в 08.55ч. Каца в Доха в 13.25ч. Излита от Доха в 17:00ч. Каца в София в 21:15ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА
 • ЦЕНИ, ВАЛИДНИ ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 23.12.2019
Възрастен в двойна стая 2 298 евро / 4 504 лева
Възрастен в единична стая 2 672 евро = 5 237 лева
 • ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети за международни полети София-Доха- Ханой / Хо Ши Мин - Доха - София на АК Катарски авиолинии с включени летищни такси.
 • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките
 • Хо Ши Мин - Сием Рийп
 • Сием Рийп - Луан Прабанг
 • Луан Прабанг - Ханой
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
 • 10 нощувки със закуска по програма както следва:
 • Круиз по залива Халонг
 • Изхранване: 10 закуски, 8 обяда и 2 вечери
 • Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Минерална вода по време на турове и обиколки
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач на групата от България - при група от 15 души

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара, която се заплаща и полага на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Камбоджа, заплаща се на летището при пристигане, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Лаос, заплаща се на летището при пристигане, 35 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 28 лева;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 30 долара на човек;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Аванс в размер на 1150 евро/ 2646 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
 • Пълно плащане до 23.12.2019г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора за пътуване по програма "Екскурзия Мианмар, Лаос, Виетнам и Камбоджа - 2020" по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При анулация до 31.10.2019г. - без неустойка.
 • При анулация от 01.11.2019г. до 22.12.2019г. - неустойка в размер на 40% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 23.12.2019г. до 31.01.2020г. - неустойка в размер на 70% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 01.02.2020г. или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 16.02.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • При пътуване по програма "Екскурзия Мианмар, Лаос, Виетнам и Камбоджа - 2020" са необходими:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването /13 СЕПТЕМВРИ 2020г./
 • За входно-изходна виза за Виетнам - (заедно с червения задграничен паспорт, са необходими по 3 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см., попълнен формуляр за издаване на /попълва се в самолета или на летище. Полага се на място при пристигане.
 • Виза за Камбоджа - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • Виза за Лаос - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.76 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Туроператора си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 • При пътуване на семейства с деца под 12г. по програма "Екскурзия Мианмар, Лаос, Виетнам и Камбоджа - 2020", децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души. Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 23.12.2019г
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата. *ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО хапчета против малария - прием по схема, ваксинация за превенция за жълта треска.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги по програма "Екскурзия Мианмар, Лаос, Виетнам и Камбоджа - 2020": водач на български език при група от мин. 15 души, допълнителните екскурзии се провеждат на английски език с превод на български език при група от мин. 15 души.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Валута: 1 USD =22,806 (Виетнамски донг); 1 USD =3,981.90KHR (Камбоджиански риел)
 • Часово време: България - 12:00ч., Виетнам, Камбоджа - 17:00ч.
 • Закупете предварително адаптер и универсален накрайник за контакт.
 • Носете си допълнително дребни долари - предпочитаният начин на разплащане все още е кешовият.
 • Уважавайте храмовете - Не носете къси или до колената панталони, както и дрехи с голи рамене или гръб;


 • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100002368/06.11.2019г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2020г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35924441122.


ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
02.03.2020 г. 4504 лв. 5237 лв.