Екскурзии Холандия

Самолетна екскурзия до Белгия, Нидерландия и Люксембург
Маршрут:

София – Амстердам – Ротердам – Делфт – Хага – Заансе Сханс – Гитхорн – Лайден –Антверпен – Брюксел – Гент – Брюж – Люксембург – Брюксел – София

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:


Цена от: 1940 лв.

Програма
Екскурзия до Бенелюкс, Самолетнае кскурзия до Белгия, Нидерландия и Люксембург!
 • имаме жена за комбинация

7 дни/ 6 нощувки/ 6 закуски
от 1940.00 лв.
ДАТА 07.08.2023
ЦЕНА 1940.00 лв.


Програма

1 ден София – Амстердам
Полет в 06.55 ч. София – Амстердам на авиокомпания BULGARIA AIR. Пристигане на летище Схипхол, Амстердам,в 09.00 ч. Амстердам е столица на диамантите, известна като „Северната Венеция“ – земя, отвоювана от морето,прорязана от десетки канали, създаващи представата за неговата уникалност. Космополитен център, в който големите духовни достижения си съжителстват с крайно либералните представи за живот в модерното ни време.Туристическа програма: Кралския дворец (отвън), площад Дам, Новата катедрала, Пазара на цветята, Старата катедрала, Квартала на червените фенери. По желание – разходка с корабче и посещение на Рейксмюзиъм иМузея на Ван Гог (за посещението на музеите ви препоръчваме да заявите вашето желание и да заплатите необходимата сума при сключване на договора с цел избягване на големите опашки, резервацията подлежи на препотвърждение според наличните места и свободни часове). Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден Амстердам - Ротердам – Делфт - Хага
Закуска. Отпътуване за Ротердам – град, възкръснал от пепелта на разрушенията по време на Втората световна война и превърнал се в модерен полис с авангардна архитектура и удивително високи сгради, чужди на специфичния му ландшафт с ниска надморска височина, диги в морето и вода, която натрапливо заявява присъствието си навсякъде, но чиято стихийност местните са успели да овладеят. Туристическа програма: кулата Евромаст, моста Еразъм, пристанището. Продължаване за Делфт, където занаятите срещат изкуството и се създава холандския порцелан – делфтското синьо, превърнало се в една от емблемите на страната. Изящната муфина украса и виртуозността на изработката му разказват за удивително художествено майсторство, на което съвременните занаятчии-творци са се учили от талантливи свои предшественици като Вермеер. Продължаване към Хага – административен и политически център на Нидерландия. Макар Амстердам да е официална столица на страната, всички важни управленски институции се намират в Хага. Кратка спирка за снимки пред Двореца намира, който днес е седалище на Международния съд. Пешеходен тур из старата част с Парламента и Кралския дворец. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден Амстердам - Заансе Сханс – Гитхорн
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Заансе Сханс и Гитхорн –докосване до автентичната Холандия и всичко онова, което оформя романтичния й образ пред света. Заансе Сханс е своеобразен етнографски музей, в който всеки посетител има възможност да стане част от холандския начин на живот – да наблюдава процеса на изработка на характерните дървени обувки (а и защо сам да не си изработи), да види как на практика се произвежда ленено масло, как някога са се правели боите, с които заможните търговци боядисвали къщите си, да разбере какво майсторство е необходимо, за да се изгради мрежата от диги, или просто да дегустира местни млечни продукти и да опита прясно изпечени курабийки, чийто аромат се разнася наоколо и изкушава сетивата. Продължаване за Гитхорн – едно жадувано завръщане в рая.Посещението му е бягство в оазиса на спокойствието и уюта. Без характерния градски шум, без рева на автомобилите, без сивотата на делника и постоянното бързане. Само красиви къщици, сгушени под сламени покриви на малки островчета, криволичещи канали, закачливи мостчета, бавно придвижващи се лодки и шепота на вятъра. Безвремие и съзерцание, нарушавани единствено от любопитните туристи. Връщане в хотела.Нощувка.

4 ден Амстердам – Лайден – Антверпен – Брюксел
Закуска. Отпътуване за Лайден, където се намира най-стария нидерландски университет и се ражда един от великите синове на страната – художникът Рембранд ван Рейн. Град, във който сградите са облечени в поезия,чиято мъдрост се разлива на талази по старинните улици. Един малък Амстердам, както го определят познавачите, но по-компактен, по-уютен и съхранил моралните си стойности. Продължаване за Белгия. Попътна спирка в Антверпен – диамантеното сърце на страната, градът на другия голям създател на монументални художествени платна – Питър Пол Рубенс. Всяка сграда и всяко място тук е белязано от неговото присъствие и гениалния размах на четката му. Пешеходна разходка из средновековната част на града с Кметството и Катедралата. Възможност за посещение на къщата музей на големия художник. Пристигане в Брюксел.Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден Брюксел
Закуска. Столицата на Белгия и на Европа – Брюксел, покорява сърцата на посетителите с изящните си средновековни къщи, модерни европейски сгради и изобилие от шоколад във всякакви разновидности. Неговото кралско величие се оглежда в архитектурата му – изискана, но не и разточително пищна; неговата духовност е в многото му галерии и музеи, съкровищници на изкуство; неговата модерност е в хармонично свързаните с него европейски институции, които пулсират в ритъма на новото време. Туристическа програма: Гран Плас –централния площад с елегантната сграда на Кметството, статуята на Манекена Пис, Кралския дворец. Пожелание – посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на пивоварите. Връщане в хотела.Нощувка.

6 ден Гент – Брюж
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Първа спирка вГент – изтънчен средновековeн град с дантелена готическа архитектура и филигранна орнаментика на сградите,сред които особено внимание заслужават катедралата Сейнт Бааф – дом на удивителния шедьовър на Ван Ейк„Поклонение пред Мистичния агнец”, камбанарията Белфорт, замъка Гравенстейн и старото пристанище.Продължаване за романтичния Брюж, чийто исторически център е част от културното наследство на ЮНЕСКО.Една приказка от камък, разказана чрез кокетните средновековни сгради на площадите Маркт и Бург, от музеите, подслонили талантливите художествени творби на фламандските примитивисти, от каналите, в чиито води се отразява средновековната му история, свързана със съдбата на могъщи крале и изумително мъдри хора на науката. Връщане в Брюксел. Нощувка.

7 ден Люксембург – Брюксел - София
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Разположена между живописната долина на Мозел и планинско-хълмистата област на Ардените, страната е колкото малка, толкова и интересна – има единствен по рода си политически статут на Велико Херцогство, скромното й население говори 3 езика и е мека на банковите и европейски институции. Туристическа програма в столицата Люксембург (UNESCO) – Катедралата Нотр Дам, Кметството,площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Двореца на Великия Херцог, Площада на Армията.По желание – посещение на казематите: мрежа от подземни проходи в скалата Бок, където някога се е издигал замъкът на графовете на Люксембург. Продължаване за летище Завентем, Брюксел, за полет на BULGARIA AIR Брюксел – София в 17.30 ч. Кацане на аерогара София в 21.00 ч.

Цената включва:
 • самолетен билет на BULGARIA AIR с летищни такси
 • 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг + дамска чанта, малка раница
 • 6 нощувки със закуски, от които 3 – в Амстердам/околности в хотел 3***, 3– в Брюксел в хотел 4****
 • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка;
 • всички трансфери;
 • туристическа програма в Амстердам, Ротердам, Делфт, Хага и Лайден, Антверпен и Брюксел, Люксембург
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR за лица до 70 г.
 • водач от агенцията.

Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти;
 • допълнителни екскурзии;
 • разходката с корабче в Амстердам;
 • билети за посещението на Рейкс мюзиъм и музея Ван Гог.

Други:
Доплащане за:
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR за лица между 70 и 85 г. – 10.00 лв.
 • единична стая – 475 лв.
 • градска такса в хотелите – ~2.00 -2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно нарецепцията на хотела/.

Допълнителни мероприятия
 • /заявяват се предварително и се заплащат сосновния пакет/:
 • еднодневна екскурзия до Заансе Сханс и Гитхорн – 49 EUR при мин. 20 туристи /цената включва транспорт и водач; входните такси за някои от мелниците в Заансе Сханс иразходката с корабче в Гитхорн се заплащат отделно и на място/
 • еднодневна екскурзия до Гент и Брюж – 45 EUR при мин. 20 туристи /цената включва транспорт и водач, входните такси и разходката с корабче в Гент/ Брюж се заплащат отделно и на място/

Намаление за:
 • дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 190 лв.
 • 3-ти възрастен – 30 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:
 • 30 туристи.

Информация за музейни такси:
Амстердам - разходка с корабче по каналите – ~15.00-17.00 EUR, Музей на Ван Гог – 20.00EUR + 2.00 EUR такса резервация, за деца до 18 г. – безпл., аудиогид/ възрастни – 3 EUR,аудиогид/ лица до 18 г. - 2.00 EUR - препоръчваме да заявите вашето желание и платите при сключване на договора за пътуване с цел избягване на големите опашки.Резервацията подлежи на препотвърждение според наличните места и свободни часове;Райкс мюзеум – 20.00 EUR +2.00 EUR такса резервация, за деца до 18 г. – безпл. + 2.00EUR такса резервация, аудио гид – 5 EUR; Кралският дворец – 10.00 EUR, деца до 18 г. -безплатно, студенти – 9.00 EUR; Къщата на Рембранд – 15.00 EUR, за деца между 6-17 г. –5.00 EUR. Цените включват аудиогид; Музей на Мадам Тюсо – закупуване на билети вденя на посещението: възрастни – 24.50 EUR; деца – 20.50 EUR; Ротердам - Кулата Евромаст – възрастни – 10.50 EUR, пенсионери 65+ - 9.50 EUR, група от минимум 20туристи – 10.00 EUR, деца от 4 до 11 г. – 7.00 EUR; Делфт - Новата църква – вход за Новата и Старата църква за възрастни: по 5.50 EUR за всяка, кулата на Новата църква –4.50 EUR, комбиниран билет за двете църкви и кулата на Новата църква – 8.50 EUR;ученици и студенти – 6.00 EUR; Гитхорн – разходка из селището с лодка - ≈ 15 EUR;Люксембург - Казематите Бок – 7 EUR, студенти и пенсионери – 6 EUR, за деца 4-12 г. –3.50 EUR; Брюксел - Кралските Музеи на изящните изкуства – Старите майстори:възрастни – 10 EUR, пенсионери 65+ - 8 EUR, студенти – 3 EUR, групи от 15 туристи – 8EUR; Музей Магрит: 10 EUR; Комбиниран библет за Старите майстори и Магрит – 15 EUR;Музей на пивовара – 5.00 EUR; Гент - Катедралата „Свети Бааф“/ Капелата с олтара набратя Ван Ейк „Поклонение пред мистичния агнец“ – възрастни – 4.00 EUR, аудиогид – 1EUR; Разходка с корабче по каналите – ~ 8 EUR; Брюж - разходка с корабче по каналите –~10.00 EUR; Посещение на Мадоната с младенеца на Микеланджело в Църквата на нашата лейди – 7 EUR, пенсионери 65+ – 7 EUR, младежи до 26 г. - 6 EUR.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:
 • 20 дни преди началната дата.

Необходими документи:
 • лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин наплащане:
 • депозит – 600 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.

Използвани транспортни средства по програмата:
 • самолет
 • автобус

Застраховка„Отмяна отпътуване“:
предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта натуриста стойността на застраховката е 5% от крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


 • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100004129/14.11.2022г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2023г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви препоръчва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43

ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая
07.08.2023 г. 1940 лв.