Южна Америка

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ - ИМПЕРИЯТА НА ИНКИТЕ
Маршрут:

ЛИМА - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА - КОЛКА КАНЬОН - ПУНО – ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА -КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ

Продължителност:
13 дни / 11 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:


Цена от: 5685 лв.

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ - ИМПЕРИЯТА НА ИНКИТЕ

ЛИМА - НАСКА - АРЕКИПА - ПУНО - езерото ТИТИКАКА - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ

Перу "Кралството на слънцето"
, представлява есенцията на Америка, "Новия свят" в географски аспект, а също така и като съчетание на местната индианска и европейска култура. Страна на древни култури, където традиционният начин на живот на индианците все още е съхранен. Невероятни природни контрасти, които са най-голямото съкровище на Америка. Испанските конкистадори идват в търсене на злато, въпреки че те така и не намират най-важното - "Изгубения град на инките". Освен впечатляващите руини на инките до Куско и Изгубения град - Мачу Пикчу, Перу също е и дом на известните "Линии в Наска" и гробниците на Чулпа край езерото Титикака. Със своето чудесно разнообразие на природни пейзажи, Перу е една от най-атрактивните страни в света. От 103 съществуващи екологични зони в света 83 са част от територията на Перу.

ПРОГРАМА:

1 ДЕН 18.03.2020
Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.10 ч. – самолетен полет София – Амстердам с “Bulgaria Air”. Пристигане в Амстердам в 09.00 ч. В 12.35 ч. - международен полет Амстердам – Лима с ‘’KLM”. Пристигане в Лима в 18.05 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Лима.

2 ДЕН 19.03.2020 ЛИМА
Закуска. Пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима – гробът на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Време за обяд. След обяд - посещиние на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Баранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Нощувка в Лима

3 ДЕН 20.03.2020 ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС
Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По пътя ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минете покрай живописни рибарски селца, където се спира за почивка. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.

4 ДЕН 21.03.2020 ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА
Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.

5 ДЕН 22.03.2020 НАСКА/ АРЕКИПА
Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. (около 10 часа) на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

6 ДЕН 23.03.2020 АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН
(За екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията) Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.

7 ДЕН 24.03.2020
Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до обяд. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно.

8 ДЕН 25.03.2020 ПУНО/ КУСКО
Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско. Нощувка в Куско.

9 ДЕН 26.03.2020 КУСКО
Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително) и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

10 ДЕН 27.03.2020 ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ
Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо. Нощувка в Оянтайтамбо.

11 ДЕН 28.03.2020 МАЧУ ПИКЧУ
Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.

12 ДЕН 29.03.2020
Закуска. Трансфер до летището. В 14:35ч. - вътрешен полет Куско – Лима с “LATAM’’. Пристигане в Лима в 16:07 ч. Международен полет Лима – Амстердам в 19:55 ч. с ‘’KLM ‘’

13 ДЕН 30.03.2020
Кацане в Амстердам в 15:20 ч. Полет Амтердам – София в 18:10ч. с ‘’Transavia Airlines” Пристигане на летище София в 21:55 ч.
Допълнителни пояснения:
Екскурзията до Колка каньон се осъществява по следната програма:
6 ДЕН – 23.03.2020 АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град Перу - Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. След обяд - тръгване за Чивай. Нощувка в Чивай.

7 ДЕН – 24.03.2020 КОЛКА КАНЬОН
Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта, около 04.30 ч. - отпътуване към Колка Каньон - Каньонът на Кондорите. Пристигане в Каньона около 06.00 ч. При възможност – наблюдаване полета на кондорите. Продължаваме към недрата на ”същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най – високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя имате шанс да срещнете представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера. По пътя се срещате с останалата част от групата. Настаняване и нощувка в Пуно.

В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
  • самолетни билети за всички международни полети: София – Амстердам –Лима и Лима – Амстердам- София;
  • самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;
  • летищни такси за международните полети - 968 лв/ 495 евро (07.12.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
  • летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 11 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу; - (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (4-ти ден);
  • пътуване с лодка до Балестовите острови (4-ти ден);
  • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (4-ти ден);
  • пътуване с влак от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу (11-ти ден);
  • билети за влака от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу през Андите (10-ти ден);
  • входовете на всички археологични паркове и музеи;
  • наземен транспорт с туристически автобус и влак;
  • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 80 лв.

В ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
  • персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ.долара) - в местна валута, плаща се на място (4-ти ден);
  • медицинска и туристическа застраховка: с покритие 25 000 евро – 30 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.- 60 лв;
  • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • 1 обяд по време на обиколката в Лима (2 -ри ден)- 20 щ.долара
  • екскурзия до Колка канъон (7-ми ден) – 135 щ.долара (от 4 - 6 човека) – 90 щ.долара (от 7 - 12 човека)
  • посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара - 9-ти ден;
  • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
  • вход за Базиликата в Куско - 35 сол (около 10 щ.долара) - (9-ти ден);
  • посещение на горещ минерален извор - около 20 сол (около 7 щ.долара) - (11-ти ден);

Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2019г.
4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
3. По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ. долара.
4. Цените 5 685 лв/ 5 785 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 760 лв. - /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2019 г и подлежат на актуализация.

Начин на плащане:
  • в брой (в офиса на ТO/ТА)
  • по банков път ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 800 лв
  • ПРОМОЦИОНАЛНАTA ЦЕНА 5 685 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
  • СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 5 785 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

Необходими документи
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.

Информация за хотелите(или подобни):


  • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100002368/06.11.2019г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2020г.
  • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35924441122.


ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая
18.03.2020 г. 5785 лв.
08.10.2020 г. 5685 лв.
13.11.2020 г. 5685 лв.