Екскурзии Македония

Осоговския манастир и „Етно село Тимчевски”
Маршрут:

София – комплекс „Етно село Тимчевски” - София

Продължителност:
2 дни / 1 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати:


Цена от: 105 лв.

Програма
Скопие, Осоговския манастир и „Етно село Тимчевски”

Дати: 03.11.2018 – 04.11.2018
Престой: Двудневна
Цена: 105 лв..


ПРОГРАМА

1-ви ден:
Отпътуване в 8,00 часа по маршрут София – Перник – Кюстендил. Преминаване на граничните пунктове Гюешево – Деве Баир. Продължаване по посока Крива паланка и Скопие. Около обяд пешеходен тур на Скопие, включващ основните забележителности на града: катедралния храм Св. Климент Охридски, къщата-музей на Майка Тереза, площад Македония, „Каменния мост“ – символ на Скопие, Старата скопска чаршия и др. Свободно време в Скопие за разходка и шопинг. Връщане в комплекс Тимчевски, отдалечено около 50 км. от Скопие, настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и неограничен алкохол. Нощувка.
Комплекс Етно село Тимчевски се намира на брега на река Пчиня, на около 70 км. от границата ни с Македония. В ресторанта, с капацитет 150 места, ще се насладите на традиционната македонска кухня и чудесния бенд. Комплексът разполага с хотел, ресторант с градина, собствена винарна, детски парк, зоо кът, алеи за разходка, спортни игрища, два открити плувни басейна (през лятото).

2-ри ден:
Закуска в комплекса. Напускане на стаите и отпътуване за Крива Паланка. Свободно време за шопинг в града. Отпътуване за Осоговски манастир. Беседа и свободно време за разглеждане на манастира. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Манастирът „Св. Йоаким Осоговски” е един от най-впечатляващите и богати македонски манастири, разположен е в подножието на Осоговската планина, близо до град Крива Паланка. В манастира се пазят чудотворните мощи на светеца, положени в църква, построена в негова чест през 12 век. В двора на манастира се намира и втора църква, известна с извора си с целебна вода. Самият Йоаким Осоговски е български светец, един от най-верните последователи и ученици на Св. Иван Рилски. Прекарва живота си като отшелник в пещера, близо до която впоследствие е построен манастирът, носещ неговото име.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря с жива музика /”Етно бенд”/ в Етно село Тимчевски, двойно и тройно настаняване. http://www.etnoselo.com.mk/;. В ресторанта не се пуши.
 • Туристическа програма в Скопие;
 • Посещение на Осоговски манастир /при условия, в които достъпът до манастира е ограничен, възможно е посещението да отпадне; до манастира не могат да влизат по-големи автобуси/;
 • Водач от агенцията;
 • Мед. застраховка с покритие 2000 евро.

Цената не включва:
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Забележки:
 • Минимален брой туристи: 40 човека, срок за уведомяване при недостигната бройка - 7 дни;
 • Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка.

Полезна информация:
 • Необходими документи: Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Република Македония няма визови, санитарни и медицински изисквания.


 • "ИНВИЗИЯ" ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001311/16.11.2017г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2018г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД "Евроинс” АД, София, бул.”Христофор Колумб” № 43,, за подробности тел. +3592 4441122 или в офиса на агенцията.

ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая
03.11.2018 г. 105 лв.