Екзотика

ЕКСКУРЗИЯ В ЯПОНИЯ - Магията на Момиджи
Маршрут:

Токио - Никко - Фуджи - Хаконе - Киото - Осака - Нара - Йокохама - Камакура

Продължителност:
10 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:


Цена от: 5555 лв.

Програма
Япония - Магията на Момиджи

 • Дати: Дати: 06.11.2020 г. – 15.11.2020 г.
7 нощувки/ 10 дни/ 7 закуски/ 6 обяда

1-ви ден, 06.11.2020 - София - Истанбул
Среща на летище София, Терминал 2 в 19:30 ч. и отпътуване за Истанбул с Turkish Airlines в 21:25 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:50 ч.

2-ри ден, 07.11.2020 - Истабул - Токио
Полет за Токио с Turkish Airlines в 01:55 ч. Кацане на летище Ханеда в 19:45 ч в Токио - динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от XXI-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Mystays Higashi Ikebukuro или подобен. Нощувка.

3-ти ден, 08.11.2020 - целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод и включен обяд.
Историческият район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио, посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи. Улицата със сувенирните магазини Нака Мисе, където са се съхранили и много национални занаяти. Разходка в парка Хамарикю - забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото, на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Разходка по рибния пазар Цикуджи - най-големият в Япония. Посещение на изкуствения остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Обяд.Разходка по една от най-скъпите улици в света - Гиндза и площада на Императорския дворец в историческия център на града. Посещение на величествения шинтоитски храм Мейджи Джингу - посветен на император Муцухито - основателя на съвременна Япония. Качване на сградата на Токийското кметство на височина 220 метра, от където ще се насладим на 360 градусова гледка (при хубаво време освен Токио на длан, ще имате възможността да видите и планината Фуджи). Свободно време. Нощувка.

4-ти ден, 09.11.2020 - пълен туристически ден в националния парк Фуджи - Хаконе с екскурзовод и включен обяд.
Закуска. Отпътуване от хотела с автобус за Националния парк Фуджи - известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама. Планината е обградена от 5 живописни езера - затова този район още се нарича и Фуджигоко (петте езера на Фуджи). Екскурзията започва с изкачване към Храма Аракура Синген и пагодата. В парка има засадени повече от 650 дървета сакура, от храма се открива най-красивта гледка към планината Фуджи и езерата. Посещение на храма Духа на езерото - един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години, го посещава императорът с неговото семейство. Обяд. Посещение на Иясино-сато - село-музей под открито небе, където ще видите традиционни занаяти, с които се занимават хората. След завършване на екскурзията трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Осака с влака стрела Шинкансен. Гарата в Осака се намира на 10 мин пеша от хотела. Настаняване в хотел Mystays Shin Osaka Conference Center в Осaка. Нощувка.

5-ти ден, 10.11.2020 - пълен туристически ден Нара - Осака с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Отпътуване за Нара. Това е първата столица на Япония, като градът е основан през VIII век. Паркът на Нара се намира в центъра на града и в него са съсредоточени повечето забележителности. Паркът е място, където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизма елените се смятат за посланици на боговете, затова те са символ на града. Ще посетим древния храм Тодайджи (Великият източен храм), построен в средата на VIII в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, една от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Посещение на урок по калиграфия, това ще е необичаен класически урок по калиграфия. Ще се проведе от художник-калиграф. В края на урока ще сте създали свой калиграфски шедьовър, който ще Ви остане за спомен. Дегустация на саке при местен производител. Обяд. Връщане в Осака. Вечерта разходка по една от най-атрактивнитe и футуристични улици в Осака – това е най-точното определение за „Дотонбори“. Тук сградите не са боядисани с боя, а са покрити с огромни екрани, излъчващи неонови светлини. Магията се случва вечер, когато от огромните пана проблясват реклами, а цветовете се сменят постоянно. „Дотонбори“ върви по линия на едноименната река и освен като център на светлините, е известен и с бурния си нощен живот, магазините и театрите. Нощувка

6-ти ден, 11.11.2020 - пълен туристически ден в Киото с екскурзовод и включен обяд.
Закуска. Отпътуване с автобус за Киото. Днес екскурзията ни ще започне с посещение на бамбуковата гора Арашияма. Туристическа програма в Киото, който е известен исторически и културен център, със запазени над 4000 шинтоитски и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Посещение на Храма Рьоанджи „Градината на Щастието“. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на XIV век в три различни архитектурни стила - дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Обяд. Посещение на музея на кимоното, където ще се насладите на модно дефиле на кимона. След завършване на програмата програмата в Киото - връщане в Осака. Нощувка

7-ми ден, 12.11.2020 - Осака
Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа на съхранение. До обяд разходка в Осака. Посещение на Замъкa, построен през 1576 година и по желание: Качване на Umeda Sky Building, който се състои от два 40 етажни небостъргача, свързани по между им с ескалатор на върха. Връщане в хотела и с багажа се придвижваме до гарата. Отпътуване за Токио с влака стрела Шинкансен / Hikari - от Шин Осака. Пристигане в Токио, среща с екскурзовода на перона и трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

8-ми ден, 13.11.2020 - еднодневна екскурзия до националния парк Никко с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Този ден Ви очаква едно незабравимо пътуване до националния парк Никко - наричат го "Диаманта на Япония". Националния парк е богат на природни забележителности през цялата година Тук се намират и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които най-големият дървен храм. Свещеният мост Синке - ще Ви посрещне още на входа и принадлежи на древния храм Футура. Мостът се смята за един от най-красивите в Япония. Обяд. Посещение на Водопада Кегон, известен сред японците с името Кегон-но-таки. Смята се, че е един от трите най-красиви водопади в Япония и се намира на езерото Чузенджи. Връщане в хотела. Нощувка.

9-ти ден, 14.11.2020 - Камакура и Йокохама с екскурзовод на руски език и включен обяд
Закуска. Отпътуване от хотела с багажа по маршрут: Токио - Камакура - великият Буда - храма Цуругаока - Хатимангу - Хасе Дера - разходка по брега на Тихия океан - Йокохама - площада на кралицата - пристанището Минато Мирай - Ландмарк - 70-етажният небостъргач се извисява на 296 м над земята и е най-високата сграда в Япония. Първа спирка Камакура - старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храма Цуругаока и Храма Хасе Канон, обградени от дърветата сакура и живописни по всяко време на годината. Главната забележителност на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в Камакура, е известен с голямата си будистка статуя, изображение на Амида Буда - една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великия Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Отпътуване за Йокохама. Града е първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият по големина град в Япония. Обяд. Разходка в модерния район Минато Мирай - пристанището на бъдещето. Тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на Ланд Марк Тауър, от където се разкрива 360 градусова гледка над Токийския залив. Посещение на една от най-живописните градини на Япония - Сенкей, тази градина е национален паметник на Япония. Връщане в Токио. Трансфер до летище Ханеда. В 22:50 ч полет до Истанбул с Turkish Airlines.

10-ти ден, 15.11.2020
Кацане на летището в Истанбул в 05:45 ч. В 08:35 ч полет от Истанбул за България. В 08:55 ч кацане на летище София, Терминал 2.

ЦЕНИ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 30.04.2020
Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая
06.11.2020 година 5555 лева 6135 лева
 • Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.8 лв. При промяна на съотношението долар – лев с повече от 0.03 лв. туроператора си запазва правото да актуализира цената на пътуването.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети по направлението:
 • София - Истанбул - Токио - Истанбул - София с полети на Turkish Airlines
 • Всички летищни такси по полетите на стойност 100 евро към 15.01.2020. Летищните такси подлежат на препотвърждение до 1 месец преди заминаването.
JR PASS за влака стрела „ Шинкансен“ : Фуджи - Осака, Осака - Токио
 • Всички трансфери летище - хотел - летище.
 • 4 нощувки в хотел Hotel Mystays Higashi Ikebukuro или подобен
 • 7 закуски на блок маса в хотелите по програмата
 • 6 обяда по време на всички екскурзии включени в цената
 • 3 нощувки в хотел Hotel Mystays Shin Osaka Conference Center в Осака или подобен
 • Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд.
 • Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с включен обяд
 • Пълен Туристически ден в старата столица Нара с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Посещение на бамбукова гора и Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Туристическа програма в Осака
 • Туристическа програма в Никко с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Пълен Туристически ден в Камакура и Йокохама с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Туристическа програма по време на цялото пътуване с включени всички входни такси.
 • Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония. Осигурен превод.
 • Водач-екскурзовод, от България
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Депозит - 800 лева при записване
 • Второ плащане - 1500 лева до 02.06.2020
 • Трето плащане - 1500 лева до - 01.08.2020
 • Четвърто плащане - 1755 лева до 45 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване
 • Лична карта
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
 • Цената е валидна при минимум 20 туристи.
 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването, като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията в срок до 20 дни преди отпътуване
 • Или в случай на ненабран минимален брой туристи, но не по-малко от 15 записани, туроператорът предлага осъществяване на пътуването с доплащане от 350 лева на човек.

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
 • Ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • Ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • Ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • Ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

ЗАБЕЛЕЖКА:
 • Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.7 лв. При промяна на съотношението долар - лев с повече от 0.03 лв. туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка „Отказ от пътуване“ - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офиса ни.


 • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100002368/06.11.2019г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2020г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35924441122.

ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
06.11.2020 г. 5555 лв. 6135 лв.