Екскурзии Турция

ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА
Маршрут:

СОФИЯ – КАПИТАН АНДРЕЕВО – ИСТАНБУЛ - ОДРИН - СОФИЯ

Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати:


Цена от: 135 лв.

Програма
ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА
 • С посещение на Одрин

Дати: 12.04 –15.04.2018г., 19.04 –22.04.2018г., 26.04 -29.04.2018г.

Престой: 4 дни / 2 нощувки
Цени:
 • 135 лв. - за възрастен настанен в двойна/тройна стая

Програма:

1-ви ден: София – Истанбул
Тръгване от София в 20.00 ч. от Пловдив в 22.15 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден: Истанбул
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул с посещение на парка Емиргян /срещу допълнително заплащане/: Обиколката започва с посещение на парка Емиргян - най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Продължаваме към желязната църква "Свети Стефан", намираща се на брега на залива Златен рог. Посещение на Българската църква и продължаване към истарическият център на гарада - Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение с местен екскурзовод на византийската базилика "Св. София" (с входна такса) - построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.

 • След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на Аквариум – Sea Life – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки. Връщане в хотела.

 • Връщане в хотела. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма / куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора / куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.

3-ти ден: Истанбул
Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по “Босфора” – новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.

 • След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.

 • По желание вечерна автобусна разходка* /срещу допълнително заплащане при мин. 25 човека/: посещава се VIA PORT VENEZIA – построен на 82 000 m² площ. Състои се от 5 кула блокове с до 2000 апартамента със специални функции, открит търговски център с 200 търговски обекти, както и модерни офиси, които се простират в продължение на 25 хиляди квадратни метра площ. Има пешеходни пътеки, водни канали и големи площади – точно като във Венеция. Тук ще имате възможност да се разходите в 8 м ширина и водни канали с гондоли. Отпътуване за площад Таксим. Свободно време за разходка на площада и по бул. Истиклял. Ако искате да усетите духа на съвременен Истанбул, то площад Таксим е правилното място. Тук можете да посетите типичните местни заведения, магазини за дрехи, сувенири и да се насладите на архитектурния стил на съвременна Турция. Или вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Истанбул – Одрин – София
Закуска. В 9.00 отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква “Св. Константин и Елена” и най-големият шедьовър на архитекта Синан - джамия "Селимие". Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Две нощувки със закуски в хотел 3* /Декор, Далан, Ерден Сараево или подобен/
 • Пътни такси
 • Медицинска застраховка на ЗК Уника с покритие 2000 евро за лица до 65 г.
 • Водач от туристическата агенция

Цената не включва:
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро /Заявява и заплаща при сключването на договора!/ Включено посещение на парка Емиргян и желязната църква "Свети Стефан".
 • Разходка с корабче по Босфора – 17 eвро
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на Виа Порт Венеция и площад Таским – 12 евро
 • Посещение на Търговски център „Форум Истанбул” – 5 евро; Аквариум Sea life /Туркоазоо/ – 48 TL /за деца до 15 год. и възрастни над 65 год. – 36 TL/
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро
 • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 22 евро (с включена входна такса и трансфер)
 • Куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 29 eвро
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро
 • Застраховка Отмяна на пътуване

ВАЖНО:
 • Входните такси за музеите задължително се заплащат в турски лири.
 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • Доплащане медицинска застраховка за лица над 65 г.:
– от 65 г. до 70 г. – 3 лв.
– от 70 г. до 75 г. – 4 лв.
– от 75 г. до 79 г. – 8 лв.
 • Лица над 79 г. не се застраховат!

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди началната дата
 • Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена; доплащане – 14 дни преди отпътуване
 • Необходими документи: международен паспорт с минимум 3 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застрахователн договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.
 • Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


 • "ИНВИЗИЯ" ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 03700100001311/16.11.2017г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2018г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.
ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая
12.04.2018 г. 135 лв.
19.04.2018 г. 135 лв.
26.04.2018 г. 135 лв.