Кариби

КУБА – ХАВАНА И ВАРАДЕРО
Маршрут:

София – Мадрид – Хавана - Варадеро - Мадрид – София

Продължителност:
9 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет


Цена от: 1015 €

Програма
КУБА – ХАВАНА И ВАРАДЕРО

Ако някога сте си мечтали да се откъснете от забързаното ежедневие и да се потопите в спокойното безвремие, което предлагат само някой отдалечени екзотични кътчета, то Куба е вашата дестинация. Възползвайте се от една от последните възможности да видите острова на Хемингуей, недокоснат и неопетнен от комерсиализма на съвременната епоха. Елате с нас в Куба, отдайте се на незабравима фиеста пропита от аромата на пури и вкуса на мохито. Вижте колониалната архитектура на Хавана и посетете любимото заведение на Хемингуей Бодегита дел медио. Почувствайте атмосферата на Карибите и се насладете на ситния бял пясък, тюркоазено сините води и парещите слънчеви лъчи на курорта Варадеро..... Изживейте мига !

 • Куба - романтика, салса и още нещо ...
 • ХАВАНА и ВАРАДЕРО
 • Януари, Февруари, Март, Април 2020
 • Отпътуване от Мадрид в сряда, петък и неделя!
 • 3 нощувки със закуски в Хавана,
 • 4 нощувки ALL inclusive във Варадеро

ПРОГРАМА
1-ви ден: Мадрид - Хавана
Полет от Мадрид в 13:20 часа за Хавана. Пристигане в Хавана в 17:30 часа. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Свободна вечер. Нощувка.

2-ри ден: Хавана
Закуска. Свободен ден. Възможност за полудневна обиколка на Хавана с екскурзовод на български език /подлежи на препотвърждение/. Пешеходна обиколка на Стара Хавана, обявена от ЮНЕСКО за Световно Културно наследство през 1982 г. Ще видите Сградата на Капитолия, където е заседавал парламента до 1959 г. , Площада на Катедралата Сан Кристобал, Театъра, бул. El Prado и Сентръл Парк, Площада Сан Франсиско де Асизи, Площада на Оръжията, обграден с красиви барокови дворци, Паласио дел Сегундо Кабо, Градския музей - Двореца Вилануева и Двореца на Рома. Възможност за посещение на световно известното кабаре Тропикана, чието първо представление е било през 1939 година. Нощувка.

3-ти ден: Хавана
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града. Възможност за целодневна екскурзия до долината Винялес. Праисторическата долина Винялес е най-старата геологическа формация в Куба, обявена е от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство.
Регионът е едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, създаден от долините, изпъстрени с кралски палми – национален символ на Куба. Тук се отглежда най-качествения тютюн на света. Посещение на фабрика за пури. Връщане в Хавана. Нощувка.

4-ти ден: Хавана - Варадеро
Закуска. Трансфер до Варадеро. Настаняване в избрания хотел. Свободен следобед за плаж и опознаване на курорта. Нощувка.

5-ти ден: Варадеро
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за допълнителна ексурзия: Пътуване с катамаран, целодневна екскурзия с продължителност 8 часа, на борда имате безплатни коктейли, музика и забавления. На Остров Cayo Blanco - обяд, салса танци и коктейли. Сноркелинг в близост до Остров Cayo Blanco. Връщане в хотела. Нощувка.

6-ти ден: Варадеро
Закуска. Свободен ден. Възможност за допълнителна екскурзия - Guama Tour, целодневна екскурзия с продължителност 8 часа, пътуване през провинция Matanzas - една от най-красивите в Куба. Пристигате в Guama и оттам с моторна лодка ще стигнете до Индианско селище -това е вълнуващо пътешествие със страхотна панорама. Продължавате с посещение на ферма за крокодили. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

7-ми ден: Варадеро
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.

8-ми ден: Варадеро - Мадрид
Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Слеодбед трансфер до летището в Хавана. Полет за Мадрид в 19:30 ч.

9-ти ден: Мадрид
Пристигане в Мадрид в 10:10 ч.

Цената включва:
 • Чартърен полет Мадрид – Хавана – Мадрид
 • Летищни такси;
 • Виза за Куба;
 • 3 Нощувки със закуски в Хавана;
 • 4 Нощувки ALL INCLUSIVE във Варадеро;
 • Всички трансфери съгласно програмата;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 3000 евро, Inter Mondial.

Цената не включва:
 • Самолетни билети София - Мадрид – София на цена от около 150 - 200 евро;
 • Нощувки в Мадрид, ако се налагат такива;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,30% от стойността на пакета, в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването

Полетно разписание:
 • Мадрид – Хавана 13:30 – 17:30
 • Хавана – Мадрид 19:30 – 10:10 + 1 (на следващия ден)

Допълнителни екскурзии:
 • Полудневна обиколка на Хавана с екскурзовод на български език и вечеря – 65 евро;
 • Tropicana show в Хавана- 109 евро, без вечеря, места в най-добрата зона
 • Целодневна екскурзия до долината Винялес – 85 евро;
 • Плуване с делфини и шоу - 135 eur;
 • Пътуване с катамаран - 117 eur, целодневна екскурзия с продължителност 8 часа, на борда имате безплатни коктейли, музика и забавления. На Остров Cayo Blanco - обяд, салса танци и коктейли. Шноркелинг в близост до Остров Cayo Blanco;
 • Guama Tour - 75 eur, целодневна екскурзия с продължителност 8 часа, пътуване през провинция Matanzas - една от най-красивите в Куба. Пристигате в Guama и оттам с моторна лодка ще стигнете до Индианско селище - това е вълнуващо пътешествие със страхотна панорама. Продължавате с посещение на ферма за крокодили. Обяд в местен ресторант.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Депозит в размер на 50% от пакетната цена. Доплащане до 45 работни дни преди датата на отпътуване.
 • Цените подлежат на препотвърждение;

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници и определена дата.
 • Програмата е индивидуална. Не е предвиден водач от страна на ТО.
 • Няма санитарни и медицински изисквания за пътуването.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 45 дни – 50 % от пакетната цена
 • От 44 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети , като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Доминиканска Република.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

Куба – полезни съвети и информация
Официалната валута в Куба е Кубинско песо ( CUP ) / Кубинското (обикновено) песо (съкратено: $)
Валутата в Куба първоначално може да ви се стори малко объркваща, тъй като в обръщение са два вида кубинско песо. Кубинското песо (цени в CUР) е валутата, в която местните хора получават заплатите си и с която можете да си купите ограничен брой стоки като хляб и зеленчук. Ако искате обаче да седнете в кафене, да пазарувате в супермаркет или да платите на такси, ви трябва другата валута - конвертируемо песо (CUС). CUC e вързана 1 към 1 към американския долар. В средата на 90-те години доларът е забранен в Куба, поради което не можете да пазарувате в долари в страната, а при обмяната им в кубинско песо ви удържат 10% такса. Затова най-добре си носете евро, чийто курс е около 1, 30 кубинско конвертируемо песо за 1 евро (или 1 конвертируемо песо е около 75 стотинки).
Връзката между конвертитуемото песо и кубинското песо пък е 1 CUС = 24 CUР. Ако видите цена в CUС, смятайте добре и изисквайте рестото си, защото се случва да ви превърнат всичко 1 към 1 в конвертируемо песо, което означава, че сте измамени 24 пъти в цената. Ако отивате като турист в Куба, най-добре си вземете евро и в самата Куба обменете в конверируемо песо (CUC).
Обменяйте пари само в официалните обменни бюра, в банките или в хотелите. Никога не обменяйте пари на улицата, където измамите са често срещани. През ноември 2013 г. кубинското правителство обяви, че смята поетапно да извади от употреба конвертируемото песо, но засега то все още е в пълно обращение.
Най-доброто място за обмяна на валута са кадеките – на испански CADECA, което идва от casa de cambio-обменно бюро. Друг вариант са банките и хотелите, но курсът в кадеките е равен или по-добър от останалите.
Времето в Куба
В Куба има два сезона – сух и влажен. Подходящ за туристически посещения е периодът от ноември до април, когато температурите са по-ниски (24-30 градуса), а валежите са минимални. Влажността на въздуха е висока.
Пури в Куба – Най-известната марка кубински пури е Cohiba, тя е и най-скъпата. Купувайте пури само от веригата държавни магазини Casa del Habano или официалните магазини за кубински изделия, където качеството е гарантирано. Ако някой се опитва да ви продаде пура на улицата, вероятно е фалшива или много нискокачествена, дори привидно да има всички отличителни белези на оригиналните. Имайте предвид, че можете да изнесете безмитно до 50 броя тютюневи изделия от Куба (т.е. 50 къса цигари или 50 пури, или 50 пурети). Всичко останало трябва да декларирате.
Кубински ром – Най-известната марка, за която ще чуете много истории и се продава навсякъде, е „Хавана Клуб“. Има няколко исторически бара в Хавана, свързани с миналото на кубинския ром и популярни коктейли като Дайкири и Мохито. Имате право да изнесете свободно до 1,5 литра (две стандартни бутилки) алкохол от Куба.
Сувенири и магазини в Куба – В Куба едно от малкото неща, които можете да си купите (освен ром и пури), са сувенири. Продават се всякакви предмети от дърво, картини, изделия от кожа (Куба е известна с висококачествените си кожи от повече от 400 години), бижута от семената на тропически растения, магнити, картички, книги. Имайте предвид, че имате право да изнесете свободно картини с размер до 40х40 см. За всяко по-голямо произведение на изкуството ви е нужен сертификат от Министерството на културата, който в повечето магазини ще ви предоставят при покупка. Не забравяйте да го поискате, защото иначе може да имате проблеми на границата. Освен това нямате право да пренасяте дървени и керамични статуетки и картини в ръчния си багаж в самолета – те трябва да са задължително в чекирания багаж (иначе ще ви ги конфискуват).
Магазини за обувки, дрехи и техника почти няма. Често местните хора изминават повече от 100 км, за да си купят обувки или дреха. Наскоро в центъра на Хавана отвориха врати няколко магазина на световни марки за дрехи.
Интернет в Куба - Може да се каже, че намирането и използването на интернет в Куба е мисия с повишена трудност. В заведенията няма wi-fi, в хотелите обикновено има кибер-кафе (в 5-звездните може да има и безжична връзка), като цените са от порядъка на 5 долара за половин час. Връзката е бавна, много сайтове са блокирани.
Телефони в Куба - Мобилното покритие в градовете е добро. В Куба има един-единствен мобилен оператор - Cubacel.


 • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100002368/06.11.2019г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2020г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35924441122.

Пакетни цени 

 

Хотели

Януари

2020

Февруари

2020

Март

2020

Април

2020

Май

2020

Havana – Neptuno Triton 3*

Varadero – Gran Caribe Sunbeach 3*

855 €

935 €

865 €

945 €

845 €

Havana – Gran Caribe Plaza 4*

Varadero – Gran Caribe Club Kawama 3*

975 €

1 055 €

985 €

1 055 €

945 €

Havana – Gran Caribe Inglaterra 4*

Varadero – Gran Caribe Club Kawama 3*

-

1 115 €

1 045 

1 133 

985 €

Havana – NH Capri 4*

Varadero – Occidental Arenas Blancas 4*

1 175 €

1 275 €

1 215 

1 255 €

985 €

Havana – Gran Caribe Plaza 4*

Varadero – Iberostar Tainos 4*

1 127 €

1 347 

1 290 

1 136 

1 067 

Havana – Tryp Habana Libre 4*

Varadero – Iberostar Laguna Azul 5*

1 313 €

1 275 €

1 205 

1 235 €

1 085 €

Havana – Sevilla 4*

Varadero – Melia Varadero 5*

1 317 €

1 379 

1 321 

1 331 

1 235 €

Havana – Melia Habana 5*

Varadero – Melia Varadero 5*

1 305 €

1 390 

1 235 

1 285 €

1 155 €

Havana – Melia Cohiba 5*

Varadero – Melia Internacional 5*

1 495 €

1 525 €

1 445 

1 475 €

1 425 €

Havana – Iberostar Parque Central 5*

Varadero – Iberostar Bella Vista 5*

1 435 €

1 515 €

1 445 

1 465 €

1 306 

Havana – Iberostar Grand Packard 5*

Varadero – Iberostar Bella Vista 5*

1 524 

1 524 €

1 599 

1 708 

1 295 €

Havana – Iberostar Parque Central 5*

Varadero – Iberostar Selection Varadero 5*

1 605 €

1 789 €

1 625 

1 665 €

1 446 

Havana – Iberostar Grand Packard 5*

Varadero – Royalton Hicacos 5*

1 826 €

1 845 €

1 785 €

1 745 €

1 525 €