Екскурзии Швейцария

ШВЕЙЦАРИЯ - ЖЕНЕВА, ЛОЗАНА, МОНТРЬО
Маршрут:

София - Женева - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:
02.11.2018 г.

Цена от: 349 €

Програма
ПЕРЛИТЕ НА ШВЕЙЦАРСКАТА РИВИЕРА - ЖЕНЕВА-ЛОЗАНА-МОНТРЬО

Дати: 02.11- 05.11.2018г.
Престой: 4 дни / 3 нощувки
Цени: 349 евро / 684 лв.


Женеве е третият по големина град в Швейцария. Този шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на едноименното езеро има зашеметяващ международен пулс и атмосфера.
Наслаждаваща се на слънчевите лъчи и спокойното си разположение на брега на Женевското езеро, Женева е заредена със собствения си дух на стил и любов към приключенията. Интерес представляват Фонтанът в езерото - най-големият фонтан в Европа; часовникът от цветя - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; катедралата "Сен Пиер" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; монументът "Брунсуик"; Паметникът на реформаторите; статуята на ген. Дуфор, монументът на оръдията; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, часовниците “Патек Филип”; островът на Жан-Жак Програма:

1-ви ден:
Отпътуване от летище София Терминал 1 - 13:45ч. Пътува се с директен полет до Женева с полет на Wizz air– 15:20ч.Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.Сити тур на Женева.Посещение на някои от ключовите интересни за туристи места в Женева: Женева е съвсем по швейцарски подредена, спретната, с цветя, с езеро и огромен фонтан – истинска европейска приказка, която очаква да бъде открита. Тя си има по-сериозна страна с многобройните седалища на международни организации, както и по-романтична – на брега на Женевското езеро и по уличките на стария град. Разходка с корабче из Женевското езеро –Включена в цената.
Часовникът от цветя – символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; Катедралата “Сен Пиер”; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, островът на Жан-Жак Русо.Свободно време в центъра на града. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.Свободно време в Женева или целодневна екскурзия –Перлите на Швейцарската ривиера Лозана– Веве– Монтрьо- замъка Шато де Шийон.
Лозана. Разположена на северният бряг на езерото, тя е 5-та по население сред градовете в Швейцария. Там се намира и централата на международния олимпийски комитет. Време за разходка. Туристическа програма в Лозана до обяд. Пешеходна разходка в столицата на Олимпийските игри и на кантона Во с посещение на Катедралата, Шато Сент Мер, стария Епископски дворец, църквата Св. Франсоа. Фотопауза на замъка Уши. По желание посещение на Олимпийския музей.
Отпътуване за Веве – дома на шоколадите, седалище на гиганта Нестле, основан в града през 1867, където ще видите и паметника на Чарли Чаплин, свързан с последните дни от живота на великия актьор, прекарани в съседното селище Корсие.
Пътува се с местен влак.Продължаваме нашето пътуване.Посещение на най – впечатляващия и най – често сниманият замък в Швейцария Шато де Шийон Той се счита за една от най-важните реликви от миналото на Швейцария. Намира се между Монтрьо и Веве, замъкът е наистина интересна гледка и е на мястото на малка крепост, която се е използвала от охраната на важен търговски път за Италия през прохода Сен Бернар. Свободно време . Продължаваме своето пътуване за Монтрьо – перлата на Швейцарската ривиера,разположен на източния бряг на Женевското езеро. Оживен курорт на Швейцарската ривиера и важен културен център – предлага богата програма от културни развлечения – концерти, вариетета, балове; В града се намира и паметника на Фреди Меркюри,който ще посетиме. Връщане в Женева, като транспорта отново ще бъде извършен с местен влак. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.Свободно време в Женева.Освобождаване на хотелските стаи до 12.00 ч. Свободно време и придвижване към Женевското летище.
Директен полет от летище Женева в 15:55ч. до летище София - 19:20ч.

Цената включва:
 • Самолетни билети София - Женева – София с полет на Wizz air;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Hotel des Horlogers*** в Женева или подобен;
 • Затраховка Защита при пътуване на Мондиал Асистанс или ЗК "Евроинс" АД с покритие 10000 евро ;
 • Безплатен билет за градски транспорт в Женева през цялото време на престоя;
 • Туристическа програма на български език;
 • Водач от агенцията по време на пътуването.

Цената не включва:
 • Целодневна екскурзия – Перлите на Швейцарската ривиера-Лозана-Веве-Монтрьо-замъка Шато де Шийон и транспорт до изброените градове и билет за замъка Шато де Шийон - 80 евро;
 • Туристическа такса City tourist tax: 3.30 CHF на ден
 • трансфер летище - хотел - летище – 29 евро;

Информация за музейни такси:
 • Жeнева - Катедралата Сен Пиер: вход – безплатен; изкачване на кулата – 5 CHF,
 • Мезон Тавел – безплатно, деца до 18 г. – безплатно; -Музей на изкуството и историята – безплатно, разходка с корабче из Женевското езеро - 19.00 CHF, деца до 16 г. – 10 CHF;
 • Лозана – Олимпийският музей – за възр. - 16 CHF, за деца от 6-16 г. – 10 CHF, пенсионери – 16 CHF, студенти – 12 CHF, за групи – 15.00 CHF;
 • Катедралата: безплатно, Исторически музей на Лозана (Старият Епископски дворец): 8 CHF, ученици и деца под 16 г. – безплатен;
 • Монтрьо – Шато де Шийон - вход за възр. – 12.50 CHF, деца 6-16 год. – 6.00 CHF, студ. и пенсионери – 10.00 CHF, за групи от мин. 20 тур. – 10.00 CHF;
 • Вадуц - влакче във Вадуц – 8 CHF – при група от 20 туриста, индивидуален билет 10.50 CHF, деца до 16 г. – 5 CHF
 • Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 CHF = 1.70 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена!

СРОК И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • 50 % КАПАРО ДО 3 ДНИ СЛЕД ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА МЕСТАТА, ДОПЛАЩАНЕ 14 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ
 • При недостигнат в срок минимален брой туристи и по желание на вече резервиралите, пътуването се осъществява с доплащане в размер от 20 лв. до 60 лв.

ПОЛЕЗНО:
 • Mин. Брой записани туристи: 20
 • Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди отпътуване.
 • Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди отпътуването.
 • Валиден задграничен паспорт или лична карта; за деца до 18 г.- нотариално заверена декларация от двамата родители. Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
 • Доплащане за застраховка за туристи над 65 г. - 0.50 лв на ден , над 70 год.- 1,50 лв. на ден. Лица над 75г.не се застраховат.
 • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001311/16.11.2017г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2018г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.

ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая
02.11.2018 г. 349 €