Екскурзии Турция

Великолепието на Истанбул
Маршрут:

София - Пловдив - Хасково - Харманли - Капитан Андреево - Истанбул - Одрин - София

Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати:


Цена от: 135 лв.

Програма
Великолепието на Истанбул

ИСТАНБУЛ - ЖЕЛЯЗНАТА ЦЪРКВА СВЕТИ СТЕФАН И МОЛ EMAR И ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ
"Ако човек има право само на един поглед към света, той трябва да погледне Истанбул." - Алфонс дьо Ламартин

Престой: 4 дни / 2 нощувки
Дати на отпътуване: Всеки четвъртък


Програма:

1-ви ден:
Отпътуване от София в 20.00 ч. от пл. Ал Невски и ул. Оборище; в 20.40 ч. от Shell – Пазарджик; в 21.45ч. от Пловдив от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден:
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: историческият център на града - Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор - чудо на строителната техника, фото - пауза край Босфора. Обиколката продължава с посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“, намираща се на брега за залива Златен рог. Връщане в хотела. Свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение с местен екскурзовод на византийската базилика "Св. София" (с входна такса) - построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век. След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 15 човека) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора /куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. В 08.30 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по "Босфора" - новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.След обяд по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива.ИЛИ Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Отпътуване за град Одрин в 08.00 ч. По пътя посещение на фабрика за кожени изделия и фабрика за сладкарски изделия. Престой в Одрин за кратка почивка и разглеждане на най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.Програмата в word файл: изтеглете(Размер: 252 KB)

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • Транспорт с лицензиран автобус 3*
  • 2 нощувки със закуски в хотел no name 3*
  • Пътни такси
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица до 69г.
  • Водач от туристическата агенция

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • Музейни такси
  • Застраховка отмяна на пътуване според тарифата на ЗК Армеец
  • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 65 лв.
  • Доплащане замедицинска застраховка за лица над 70 г. до 79г. - 4.00 лв. (задължително доплащане)
  • Лица над 79 г. не се застраховат!

Допълнителни екскурзии:
  • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро
  • Посещение на Света София с екскурзовод на български език /с включена входна такса/ - 20 евро
  • разходка с корабче по Босфора - 17 eвро
  • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 25 евро /с включена входна такса/
  • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро
  • Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума /входната такса за аквариума се заплаща допънително/ и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17€ + 75 ТЛ за Аквариума/
  • Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 29 eвро
  • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро
ВАЖНО:
  • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
  • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.
  • Входните такси на тур. обекти, задължително се заплащат в турски лири

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
  • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
  • 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
  • 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане:
  • депозит – 30 % от пакетната цена;
  • доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
  • От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
  • От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
  • От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.Забележка:
  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Известните за Истанбул:
  • "Ако светът беше една държава,Истанбул щеше да е нейната столица" Наполеон Бонапарт
  • "Град, който принадлежи на всички и на никого." – Иво Андрич
  • "Ако човек има право само на един поглед към света, той трябва да погледне Истанбул." - Алфонс дьо Ламартин
  • "Какво разбира душата от любов, ако тя не обича Истанбул?" – Бехчет Кемал Чаглар
  • "Има градове по-хубави, но няма така вълшебен – чудо за очите." – Иван Вазов
  • В него можете да се разхождате по същите улици, където са минавали римляни, византийци, кръстоносци и еничари, да се възхищавате на джамиите, да надникнете в султанския харем, да се пазарите на Капалъ чаршъ или да посетите Истанбулският Дисниленд наречен Виаленд. Можете да се изгубите в историята му, но и съвременият мегаполис Истанбул, има какво да ви предложи.


  • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100002368/06.11.2019г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2020г.
  • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35924441122.

ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая ЦЕНА НА 1 ДЕТЕ (0-11.99) С 2 ВЪЗР. В СТАЯ
09.01.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
16.01.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
23.01.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
30.01.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
06.02.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
13.02.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
20.02.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
27.02.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
05.03.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
12.03.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
19.03.2020 г. 135 лв. 175 лв. 124 лв.
07.05.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
14.05.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
22.05.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
28.05.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
04.06.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
11.06.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
18.06.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
25.06.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
02.07.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
09.07.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
16.07.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
23.07.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
30.07.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
06.08.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
13.08.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
20.08.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
27.08.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
04.09.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
10.09.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
17.09.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
18.09.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
24.09.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
01.10.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
08.10.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
15.10.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
22.10.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
29.10.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
05.11.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
12.11.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
19.11.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
26.11.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
03.12.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
10.12.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
17.12.2020 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
07.01.2021 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
14.01.2021 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
21.01.2021 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.
28.01.2021 г. 145 лв. 185 лв. 135 лв.