Почивки Кипър

КИПЪР - ОСТРОВЪТ НА АФРОДИТА
Маршрут:

София – Пафос - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:


Цена от: 799 лв.

Програма
КИПЪР - ОСТРОВЪТ НА АФРОДИТА - НИКОЗИЯ * ПАФОС * ПЛАНИНИТЕ ТРООДОС * ОМОДОС * ПОЛИС

Този път ще ви отведем в гръцката част на Кипър, своеобразен рай както за историците, така и за любителите на слънчевите лъчи и прекрасните плажове. Известен е като острова на любовта, защото според митологията на него е родена богинята Афродита. Културните и исторически забележителности, приятното време, уникалната природа и вкусната храна правят третия по големина средиземноморски остров идеална дестинация за почивка и екскурзия.

ДЕН 1 |  Полет София – Пафос
Кацане след полунощ. Вашият екскурзовод ще Ви посрещне с „Добре дошли“ и ще Ви съпроводи до избрания хотел в град Пафос. Нощувка.

ДЕН 2 |  Традиционен Пафос (включен в цената)
Закуска. По време на тази прекрасна екскурзия ще се запознаете с традициите на град Пафос, който според гръцката митология е родното място на богинята Афродита, а освен това се смята, че през I век от н. е. е бил посетен от апостолите св. Павел и св. Варнава, както и от св. апостол и евангелист Марко. По време на обиколката ще ви запознаем и с древни местни занаяти, като грънчарство, с което е известен регионът, както и с приготвянето на прочутия в цял свят сладък десерт - локум.

ДЕН 3 |  Никозия - разделената столица (включена в цената)
Закуска. Очаква Ви незабравима екскурзия до Никозия – най-големият град и столица на остров Кипър. Никозия е разделена на две от т.нар. „Зелена линия“ – демилитаризирана зона с дължина 180км, охранявана от войски на ООН. След падането на Берлинската стена тя е последната от този вид. През 2007 г. части от границата са разрушени в южната ú половина. Ще имате възможност да разгледате венецианските стени, които обграждат Стария град. Построени през XVI в., по време на венецианското владичество на острова, те са основна туристическа атракция, тъй като са едни от най-добре запазените ренесансови стени в източното Средиземноморие. Единствената все още разделена столица в целия свят е космополитен град, наситен с история и култура, очарование и мистика отложени от вековете. Ще имате възможност да посетите катедралата „Агиос Йоанис“ и музея „Левентис“, който показва социалното и историческо развитие на Никозия от медната епоха до наши дни. Обиколката продължава към стария град Лайки Гейтония (Laiki Geitonia) с посещение на емблематичната средновековна градска стена, построена от венецианците през 16-ти век, и а след това ще се разходите по известната улица Ледра (нужен е международен паспорт за преминаване на граничен контрол). По време на екскурзията ще разполагате със свободно време за обяд, кафе, както и за пазар, за да си купите сувенири от стария град. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4 |  Магията на планините Троодос (пакет "Допълнителни екскурзии")
Закуска. Свободно време за почивка или целодневна екскурзия, която ще ви отведе до зеленото сърце на остров Кипър – планинската верига Троодос. Колкото по-нагоре ви изкачва живописния път, толкова по-зареждащ ще става ухаещият на борова гора планински въздух. Ще спрете в село Паная за кратка кафе пауза и за да се запознаете с родното място на архиепископ Макариос, първият президент на Кипър. Следващата спирка е манастирът „Кикос“, разположен на 1318 метра надморска височина в планинския район на долината Маратаса и считан за най-развитият действащ манастир на острова. Иконата на апостол Лука и красивите стенописи украсяват стените на това абатство. Следва почивка за обяд в едно от селата, намиращи се в долината Маратаса, където ще можете да посетите и една от емблематичните църкви, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Храмовете са известни със своите стенописи и най-вече архитектура, наподобяваща плевня. Следобед ще ви отведем до Омодос, едно от най-красивите винени селища в Кипър и ще ви потопим в идиличната природа на живописната провинция. Разходката ви в Омодос ще стигне до църквата „Тимиос Ставрос“, построена върху основата на раннохристиянска базилика. Преди да отпътувате обратно към хотела, ще имате възможността да се присъедините към дегустация на селектирани местни вина, което смятаме за задължително, при посещение на този планински район. Нощувка.

ДЕН 5 | Античен Кипър (пакет „Допълнителни екскурзии“)
Закуска. Свободно време за почивка или екскурзия из античната история на Кипър. Обиколката ви започва, следвайки вековната историята на Пафос, град обитаван още от епохата на неолита. Ще посетите места, като археологическия парк, пристанището, замъка на Пафос, „Гробницата на царете“, обявена за защитен обект от световното наследство на ЮНЕСКО, както и „домът на Дионисий“ – римска вила с великолепно запазени подови мозайки, чийто сюжет изобразява героите от гръцките митове. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6 |  Свободен ден за почивка или екскурзия предлагана на място.
Закуска и свободен ден или екскурзия, предлагана на място.

ДЕН 7 |  Свободен ден за почивка. Вечеря в кипърска таверна (пакет „Вечери“)
Закуска и свободен ден.
В последната вечер от вашето приключение в Кипър, ще можете да се включите към специално организираната за вас вечер в традиционна кипърска таверна. (пакет „Вечери“) Богато меню с традиционни мезета, малки чинийки с безброй разядки, вкусни постни и месни ястия, приготвени по различни местни рецепти, както и фолклорно шоу с гръцка музика и танци на живо са един добър финал, който с радост ще споделим с вас.

ДЕН 8 |  Полет до София, България
Закуска. Трансфер до летището за обратния полет до София.

Цената за избраната дата включва:
  • ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ
  • ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
  • БАГАЖ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
  • TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
  • НАСТАНЯВАНЕ - Специално за Вас сме избрали отличен 3* хотел според местната категоризация.
  • ХРАНА - 7 закуски.
  • ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
  • 2 НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ включени в цената:
    • Посещение на Традиционен Пафос;
    • Посещение на разделената столица Никозия.

Цената не включва:
  • Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 13,60 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
  • Застраховка "Отмяна на пътуването";
  • Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 249,00 лв.
  • В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор. Препоръчителен минимален бакшиш – 1 евро на ден за екскурзоводско обслужване и шофьор.

Ние Ви препоръчваме:
  • "Пакет допълнителни екскурзии" – 239,00 лв., който осигурява:
    • Екскурзия до планините Троодос;
    • Античен Кипър.
  • "Пакет вечери" – 199,00 лв. на човек:
    • 5 вечери на блок маса в хотела;
    • 1 вечеря с шоу програма в кипърска таверна.
  • Или обединени двата пакета в "МЕГА Пакет" – 399,00 лв. на човек.

Дати и цени – 2022:
Date BB HB EXC MEGA PACK SGL
31.01.2022 799 199 239 399 249
07.02.2022 849 199 239 399 249
14.02.2022 849 199 239 399 249
21.02.2022 949 199 239 399 249
28.02.2022 949 199 239 399 249
07.03.2022 999 199 239 399 249

Примерни хотели по програмата:


  • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100003542/11.11.2021г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2022г.
  • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+359888297033.