НОВА ГОДИНА 2022

НОВА ГОДИНА В ТИРАНА, АЛБАНИЯ - ВКЛЮЧЕНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ
Маршрут:

София – Скопие – Тетово – Струга – Елбасан – Дуръс – /Круя – Тирана – Берат – Фиер / – София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати:


Цена от: 385 лв.

Програма
НОВА ГОДИНА В ТИРАНА, АЛБАНИЯ - ВКЛЮЧЕНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ

Дати: 30.12.2019г. - 02.01.2020г.
Цена: 385 лв. ранни записвания до 01.09.2019г., редовна цена 415 лв.
Собствен транспорт: - 60 лв.


ПРОГРАМА :
1 ДЕН ( 30 декември )
Отпътуване от София в 6,00 часа по маршрут: София – Скопие – Тетово – Струга – Елбасан – Дуръс. Настаняване в хотел в сърцето на Тирана. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН ( 31 декември )
Закуска.
Свободно време или по желание:
Екскурзия до Берат и Фиер (Аполония).
Отпътуване за Берат (до ХІХ в. – Белград) е град-музей, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето – затова го наричат „градът с хилядите прозорци”. Около града живописно се вие реката Осъм, а на хълма над него се виждат останките от старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които е уреден музей на иконите.
Отпътуване за Фиер. Град само на ок. 200 години, значим промишлен и търговски център, в който се пресичат важни шосейни и железни пътища. Близо до него се намират останките на античната Аполония, построена в VІ в. пр.н.е. на хълм над морето, близо до тогавашното корито на река Вьоса. Аполония е имала пристанище за 100 кораба и към нея е водело едно от разклоненията на Виа Егнатия. Цицерон я описва като голям и важен град. В 45 – 44 пр.н.е. в този известен център на елинистичната култура Октавиан Август учи изкуства и риторика. Останките на града са открити в ХVІІІ в, но разкопките продължават.
Връщане в хотела. Подготовка за Новогодишната нощ.
 • Празнична Новогодишна вечеря с музика на живо !
 • Меню за Новогодишна вечеря: Различни предястия - сирена, морски дарове, разнообразни салати, домашно приготвени банички, чушки с меко сирене и яйца, основно ястие - местен специалитет, традиционална печена пуйка, печено свинско месо, плодове и разнообразни десерти.
 • Неограничени алкохолните напитки – червено, бяло вино, бира, ракия,
безалкохолни напитки, газирани напитки, сокове, минерална вода (местно производство) .
Нощувка.

3 ДЕН ( 1 януари )
Късна закуска.
Свободно време или по желание:
Екскурзия до Круя и Тирана.
Оптътуване за Круя. Старинен град, родно място на националния герой Скендерберг. От кацналата на планинския хълм крепост може да се обхване с поглед цялата околност до морето и Тирана. Освен Исторически, в крепостта има и Етнографски музей, уреден в старинна къща от ХVІІІ в. Към крепостта води покрита с калдъръм улица – старата чаршия, в която животът никога не е прекъсвал.
Отпътуване за Тирана. Столица и най-голям град на Албания, който посреща гости от цял свят със своите дружелюбни хора, вкусна храна, добре съхранена природа и приятна атмосфера. Един от символите на града несъмнено е паметникът на националния герой на Албания – Скендербег. До него са забележителната със стенописите си джамия Етем бей (ХVІІІ в.) и часовниковата кула (ХІХ в.), които мирно си съжителстват с правителствените и обществени сгради от по-късни времена – Операта, Националния исторически музей и др. Вече е възможно за всекиго да се поразходи в някога затворения само за комунистическия елит квартал Блоку – най-привлекателното място за младежите със своите кафенета, магазини, ресторанти и нощни клубове.
Свободно време или
Екскурзия до Дуръс
Отпътуване за Драч /Дуръс. Вторият по големина град и най-голямото пристанище в Албания, наследник на древногръцката колония от VІІ в. пр.н.е. – Епидамн, в който могат да се видят следите от древната история: римският амфитеатър от ІІ в., един от най-големите на Балканския полуостров, останките от византийската крепост с венецианската кула, експозициите в Археологическия и Историческия музей. Градът се слави и с прекрасните си плажове край изумрудените води на Адриатическо море.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН ( 2 януари )
Късна закуска. Отпътуване за София. Кратка почивка и разходка в Елбасан. Пристигане в София след полунощ.

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран и комфортен автобус;
 • Двама шофьори по време на пътуването;
 • Гранични такси за Албания, магистрални такси и паркинги;
 • Богата Празнична Новогодишна вечеря с музика на живо, много танци, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство без лимит;
 • БОНУС : Посещение на Елбасан
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цена на турист в лева:
S Tirana Hotel 4 *
Golden City Hotel & My Spa 4 *
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ стандартна цена
Човек в двойна/тройна стая 385 415
Дете до 5г с двама възрастни 265 275
Дете от 5г - 11г. с двама възрастни 365 375
Еднинична стая 484 494

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Екскурзия до Круя и обиколка на Тирана –25 лева;
 • Посещение на град Дуръс = 10 лв
 • Целодневна екскурзия до Берат и Фиер (Аполония) – 30 лева;
 • Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма;
 • Медицинска застраховка за престоя - 5 лева;
 • Забележка: Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 4 лв., над 75 г. – 8 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт;
 • За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходима нотариално заверена декларация /копие и оригинал/;
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата;
 • Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!
 • Посочените цени са калкулирани при минимум 35 души. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Краен срок за уведомяване на потребителя, когато този минимум не е събран – 7 дни преди датата на отпътуване.


 • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100002368/06.11.2019г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2020г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35924441122.