Нова Година на Балканите

НОВА ГОДИНА 2020 В ОХРИД - ХОТЕЛ BELVEDERE 4*
Маршрут:

София - ГКПП - Крива Паланка - Скопие - Охрид

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати:


Цена от: 419 лв.

Програма
НОВА ГОДИНА 2020 В ОХРИД - ХОТЕЛ BELVEDERE 4*

  • 30.12.2019 - 02.01.2020
  • Ранни записвания до 15.10.2019 год.редовна цена 439 лв.
  • Отстъпка за собствен транспорт 59 лв.

BELVEDERE HOTEL 4* http://hotelbelvedere.com.mk/

Местоположение: Хотелът е разположен в местността Св. Стефан, заобиколен от борова гора. Намира се на 4 км от Охрид и на 100 м от брега на Охридското езеро като предлага невероятна гледка към езерото.

В хотела: основен ресторант, два традиционни ресторанта, пиано бар, лоби бар, антикварен магазин, собствен паркинг

В стаите: Хотелът разполага с общо 89 напълно обзаведени стаи със самостоятелен санитарен възел, душ, сешоар, климатик, LCD телевизор с кабелна телевизия, бюро, мини бар, телефон, дигитален сейф, тераса, интернет връзка.

Цени
Hotel Belvedere 4*
30.12.2019 - 02.01.2020
Човек в двойна стая Деца до 10г. Трети възрастен Единична стая
Ранни записвания до 15.10.2019 год.. 419 лв. 300 лв. 399 лв. 569.00 лв.
Редовни цени 439 лв 389 лв. 419 лв. 589.00 лв
  • Посочените цени са в лева, на човек за посочения период.
  • Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни.
  • Хотелът предлага възможност за настаняване на семейства с две деца. На запитване.
  • Отстъпка за собствен транспорт - 59 лв.

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 3 нощувки с 3 закуски и 2 вечери в хотел Belvedere 4*; Алкохол, безалкохолни напитки и вода се доплащат*.
  • Новогодишна вечеря - гала вечеря в ресторанта на хотела - Богато меню, алкохол и безалкохолни напитки се доплащат*.
  • Групова застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";
  • Туристически обиколки на Скопие и Охрид;
  • Участие във всяка от игрите с награди по време на пътуването;
  • Безжична аудио система по време на туристическите обиколки.

Цената не включва:
  • Доплащане за алкохолни и безалкохолни напитки по време на гала-вечерята.
  • Допълнителни туристически обиколки:
  • Билянини извори и манастира Свети Наум – 5 лв / при минимум 20 туриста/
  • Целодневна екскурзия до Албания – 40 лв / при минимум 20 туриста/
  • Трансфери от и до Вашия град;
  • Входни такси за музеи и обекти.

Програма:

ДЕН 1: София – Скопие : 320км. - Охрид :165 км.
Възможност за двупосочен трансфер от Вашия град до сборен пункт – София.
Отпътуване в 05.00 ч към Македония и нейната столица. През последните години, Скопие доказва, че няма намерение да спре да удивява с желанието си да се развива. В центъра на града са построени множество абстрактни паметници по проекта “Скопие 2014”, които са доста интересни за туристите, но пък и доста хулени от критиците. Туристическата обиколка на града започва от Скопското кале и църквата Св. Спас, в чийто двор се намира и саркофагът с тленните останки на Гоце Делчев. Обиколката продължава през реставрираната Скопска чаршия от османско време, със стотици малки дюкянчета и усмихнати продавачи зад стъклените им витрини, и завършва в центъра на града. Центърът впечатлява с архитектурни монументи на велики личности, като Гоце Делчев, император Юстиниан, Кирил и Методий и извисяващия се на 22 метра височина Александър Македонски. В близост се намират и паметника и къщата-музей на Майка Тереза. Свободно време. Отпътуване за Охрид, настаняване, вечеря, нощувка.

ДЕН 2: Охрид - Свети Наум – Охрид: 60 км.
Закуска. Пешеходна разходка в Охрид: църквата "Света София" посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; Самуиловата крепост, църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; античният театър и градската чаршия.

При подходящи климатични условия : Отпътуване към Билянини извори и манастира "Свети Наум", разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум. Свободно време. Връщане в Охрид. Подготовка за Новогодишното тържество. Гала вечерята(включена в цената) ще бъде в ресторанта на хотела - много богато меню, музика и щур купон до зори! Алкохол, безалкохолни напитки и вода се доплащат.

Честита Нова Година!

Ден 3 : Охрид – Тирана 130 км Тирана – Дуръс 30 км Дуръс – Охрид 160 км
Закуска. 8:00 ч. по желание и на доплащане : отпътуване за целодневна екскурзия до Албания. Ще разгледаме центъра на Тирана с новата църква "Св. Богородица" и мавзолея на Енвер Ходжа, паметника на Скендер Бек, посещение на Скай центъра на Тирана, от където се открива панорама към целия град. Продължаване към Дуръс, наричан още Драч. През 2 век пр. н. e., тук е построен огромен амфитеатър- един от най-значимите паметници от античността, достигнали до наши дни. Разглеждане на античния град, крепостта на Самуил от 10 век. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4: Охрид – Скопие – София
Закуска. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.
Туристическа обиколка на Скопие - МАКЕДОНИЯ, ОХРИД (СКОПИЕ)
Улиците на Скопие, наистина ще Ви изненадат. Тук си има всичко и Триумфална арка, и широки площади, високи над 20м паметници, двуетажни червени автобуси. Почти сте едновременно в няколко държави. И това носи положителни усещания. Стария дух на града, ще усетите по Скопската чаршия от османско време, със стотици малки дюкянчета и усмихнати продавачи. Разбира се, ще имате и свободно време за чаша вино или кафе.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Туристическа обиколка на Скопие - МАКЕДОНИЯ, ОХРИД (СКОПИЕ)
  • включена в цената
Улиците на Скопие, наистина ще Ви изненадат. Тук си има всичко и Триумфална арка, и широки площади, високи над 20м паметници, двуетажни червени автобуси. Почти сте едновременно в няколко държави. И това носи положителни усещания. Стария дух на града, ще усетите по Скопската чаршия от османско време, със стотици малки дюкянчета и усмихнати продавачи. Разбира се, ще имате и свободно време за чаша вино или кафе.

Билянини извори и манастира Свети Наум - МАКЕДОНИЯ, ОХРИД
  • цена за възрастен/дете: 5 лв.
При подходящи климатични условия : Отпътуване към Билянини извори и манастира "Свети Наум".Pазположен близо до Охридското езеро, това е една от гордостите на Охрид! Изворът е кръстен на Биляна, която е била любима на Цар Самуил. Чуйте тяхната романтична, но трагична история, която Вашият гид ще Ви разкаже. Следва посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум. Свободно време.

Туристическа обиколка на Охрид - МАКЕДОНИЯ, ОХРИД
  • включена в цената
Пешеходна разходка в Охрид: Насладете се на празничният дух, който нашите съседи винаги носят. Ще разгледаме най-значимите забележителности, а после ще имаме и свободно време за чаша вино и вкусно мезе в един от многобройните ресторанти.

Целодневна екскурзия до Албания
  • цена за възрастен/дете: 40 лв.
Може би си мислите, че Тирана и Албания не са толкова интересни и не си струва да се видят, но се лъжете. Малка, но доста подредена и с увеличаващо се население, страната вече излиза от тежкия период и се превръща в желана дестинация, носеща уникален дух и чар. Ще се разодим и центъра на този цветен град, ще опитаме от чудната албанска кухня, а после ще идем и до морето и Дуръс.

ЦЕНАТА на доп. екскурзии включва:
  • Екскурзоводско обслужване на български език
  • Транспорт

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • Лични разходи;
  • Входни такси.

Полезна информация:
  • Часово време: България 12 ч. Македония 11 ч
  • Посолство на България в Македония: МАКЕДОНИЯ, СКОПИЕ Посолство на Р България ул. Златко Шнайдер № 3 Тел.: 0038 991 229444, 116320
  • Документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт.
  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за страната.


  • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001709/09.11.2018г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2019г.
  • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35924441122.