Почивки Испания

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ТЕНЕРИФЕ
Маршрут:

София - Тенерифе - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:


Цена от: 616 €

Програма
Почивка на о. ТЕНЕРИФЕ, Испания 2022

 • Директни полети от София в периода 19.04.2022, 26.04.2022 и 03.05.2022 г., 7 нощувки
 • Пътуване с минимален риск от финансови загуби, с включена в цената застраховка *"Отмяна на пътуване" с лимит 1000 лв. на човек, както и Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance), която включва диагностика и лечение на Covid-19.

ПРОГРАМА

Ден 1:
Полет София - Тенерифе с АК "BH Air". Посрещане и трансфер до избрания хотел. Вечеря (с изключение на записаните на пансион BB) и нощувка.

Ден 2 - ден 7:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Вечеря (с изключение на записаните на пансион BB) и нощувка.

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите и трансфера за летище. и полета до София на АК "BH Air".

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетен билет София – Тенерифе - София с чартърен полет на авиокомпания "„BH Air”
 • пътнически и летищни такси (в размер на 110 евро на човек към 20.11.2021)
 • 20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг;
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион
 • трансфери летище - хотел - летище
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" с лимит 1000 лева на човек /с включен покрит риск за COVID-19 при положителен PCR тест/.

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г.: 5 евро за 8 дни; за лица от 75 до 80 г.: 14 евро за 8 дни
 • екскурзии по желание /закупуват се на място след пристигане/**

Полетно разписание в местни времена:
 • BGH 8765 София - Тенерифе (TFS) 09:00 – 12:30
 • BGH 8766 Тенерифе (TFS) - София 13:30 – 21:00
 • Часова разлика: о-в Тенирифе e МИНУС 2 часа назад в този период на годината. (София 12:00, Тенерифе 10:00)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА
 • Авиокомпания BH Air
 • седалище и адрес: София 1000, ул. Дякон Игнатий 7А, ет. 2
 • тип самолет: A320

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ ДО ИСПАНИЯ:
 • Във връзка с непрекъснато променящите се условия за пътуване, свързани с разпространението на COVID-19 и съществуващата по света пандемия, моля, преди отпътуване, да проверите за условията за влизане в Испания на http://www.mfa.bg/bg/covid19map

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И АНУЛАЦИЯ

1. Условия за плащане:
1.1. При резервация се изисква и заплаща депозит в размер на 10% от цената на туристическия пакет;
1.2. Доплащане до 100% по договора следва да се извърши до 22 дни преди датата на отпътуване.
1.3. Резервацията се прави само след заплащане на изискуемия депозит.
1.4. За резервации направени след срока описан в т. 1.2 се заплаща съответния депозит.

2.Необходими данни за всички пътуващи:
2.1. Три имена на латиница по международен паспорт/лична карта.
2.2. Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
2.3. Номер на паспорт/лична карта и дата на валидност.
2.4. Забележка, в случай че лицето не е български гражданин.
 • Пътническите листове се оптимизират в съгласие с новите изисквания за използването на Резервационни Данни за Пътниците (PNR) и Предварителна Пътническа Информация (API) за чартърните полети. В България тези промени се регулират от закона за ДАНС, обнародван в ДВ на 23.02.2016г – повече информация можете да намерите ТУК.

3. Анулационни условия и срокове:
3.1. Такса за прекратяване на договора. Последната е в размер на 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и е дължима от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си по своя инициатива до 60 дни преди датата на отпътуване. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ анулира пътуването си и се презапише за нова дата, то той следва също да заплати към ТУРОПЕРАТОРА таксата от 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и съответната неустойка съгласно анулационните срокове.
3.2. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си:
3.2.1. от 59 до 23 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, но не по-малко от 10% от общата цена на туристическия пакет;
3.2.2. от 22 до 17 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет;
3.2.3. от 16 дни до 49 часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от общата цена на туристическия пакет;
3.2.3. от 48 и по-малко часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цена на туристическия пакет.
3.3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си поради болест или други лични причини, свързани със самия него, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРА суми в съответствие със сроковете на анулация и в посочените размери, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил.

ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА (допълнителните екскурзии са по желание и се закупуват на място след пристигане в Испания):
 • целодневна обзорна екскурзия на острова + вулкана Тейде с включен обяд - 55 Euro на възрастен / 30 Euro на дете до 12 год.
 • целодневна екскурзия до остров Ла Гомера с включен обяд - 78 Euro на възрастен / 40 Euro на дете до 12 год.
 • целодневнаекскурзия Лоро парк - 55 Euro на възрастен / 32 Euro на дете до 12 год.
 • целодневна екскурзия Лоро парк с включен обяд – 69 Euro на възрастен / 44 Euro на дете до 12 год.
 • рицарски турнир - 55 Euro на възрастен / 28 Euro на дете до 12 год.
 • морска разходка с яхта "Alexander I" - 60 Euro на възрастен / 30 Euro на дете до 12 год.
 • морска разходка с катамаран - 49 Euro на възрастен / 25 Euro на дете до 12 год.
 • Забележка: горният списък включва част от най - популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в транспортните разходи или в цени на входни такси и др.
 • Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Когато валидността е от тип до определен брой дни до полета, важи следното: последният ден на валидност + съответния брой дни по офертата трябва да включва деня преди полета, а не самия ден на полет! Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели;
 • Медицинската застраховка е сключена в "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД /асистираща компания: "РЕМЕД АСИСТАНС"/. При евентуално настъпване на застрахователно събитие по време на пътуването, ПОТРЕБИТЕЛЯT трябва веднага да се обърне към асистиращата компания на "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД - "РЕМЕД АСИСТАНС", на дежурен телефонен номер, указан в полицата (+ 9 0242 310 28 37)! Уведомяването на асистиращата компания и съгласуване на извършените разходи е задължително по 'Общи условия' по застраховката. В противен случай, застрахователят има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение.
 • В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - общите условия на застраховката и изключенията по основните и допълнителни покрития се предоставят заедно с останалите документи за пътуването. Ако застрахователя не бъде своевременно уведомен, то същия има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение;
 • Туроератора предлага на своите клиенти пътуване с минимален риск от финансови загуби, с включена в цената застраховка "Отмяна на пътуване" с лимит 1000 лв., както и Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000.00 евро (с Assistance), която включва диагностика и лечение на Covid-19.
 • УТОЧНЕНИЕ: Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 500 долара на тон; Тенерифе: 500 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 10 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).


 • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100003542/11.11.2021г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2022г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+359888297033.

Препоръчани хотеи - Тенерифе, Юона част
*допълнителни хотели и различни изхранвания, помещения при запитване
HOVIMA JARDIN CALETA 3 *
Комфортни апартаменти на първа линия. Има анимация. Добро обслужване и уютни стаи. Икономичен вариант за семейна почивка.
от 784 евро на човек ВВ
ИспанияТенерифе - Южна част
Почивка с децаПлажовеОстрови
IBEROSTAR SELECTION ANTHELIA 5 *
Великолепен 5-звезден хотел, утвърдил се като един от най-добрите в региона. Изискана кухня, отлична атмосфера, близостта до един от най-добрите плажове в Тенерифе, както и комфортните стаи - това...
от 1369 евро на човек ВВ
ИспанияТенерифе - Южна част
Почивка с децаПлажовеОстрови
HOVIMA SANTA MARIA 3 *
Най-добрите апартаменти в категорията икономични. Добро разположение: близо до центъра на курорта, на пешеходно разстояние от океана и различните търговски центрове. Уютни стаи, добра кухня и обсл...
от 732 евро на човек ВВ
ИспанияТенерифе - Южна част
Почивка с децаПлажовеОстрови
SOL TENERIFE 4 *
Икономичен вариант за настаняване в самия център на курортната зона Плая-де-лас-Америкас. В близост до дискотеки, барове и магазини на известни търговски марки. Препоръчва се за отдих на младежи и...
от 704 евро на човек ВВ
ИспанияТенерифе - Южна част
ПлажовеОстрови
BEST JACARANDA 4 *
Добре разположен спрямо плажа и центъра на курорта. Развита инфраструктура за свободното време, особено за деца. Великолепна територия с оригинално разположени басейни (един от тях е във формата н...
от 809 евро на човек ВВ
ИспанияТенерифе - Южна част
ПлажовеОстрови
BEST TENERIFE 4 *
Хубав хотел с приветлив персонал. Намира се в непосредствено до центъра на курорта. Препоръчва се за семеен и младежки отдих.
от 818 евро на човек ВВ
ИспанияТенерифе - Южна част
Почивка с децаПлажовеОстрови
ALLEGRO ISORA 4 *
Великолепен хотел до плажа на прекрасния Канарски остров Тенерифе. 312 напълно оборудвани апартамента са декорирани в канарски стил и разполагат с климатик, сателитна телевизия, кът за сядане, бан...
от 753 евро на човек ВВ
ИспанияТенерифе - Южна част
ПлажовеОстрови
LAGUNA PARK II 2+ *   от 616 евро на човек ВВ
ИспанияТенерифе - Южна част
ПлажовеОстрови
BITACORA 4 *
Чудесен избор, ако искате да се насладите на семейна почивка на брега на Тенерифе. Хотелът се намира в близост до центъра на курортната зона, известен с доброто ниво на обслужване и кухня. Има нов...
от 977 евро на човек НВ
ИспанияТенерифе - Южна част
Почивка с децаПлажовеОстрови
GF FANABE 4 *
Хотелът е разположен в центъра на курорта. В близост е разположена улица с много магазини. Развлекателните заведения се намират на 1 км от хотела, поради което спокойният отдих на гостите е гарант...
от 753 евро на човек ВВ
ИспанияТенерифе - Южна част
Почивка с децаПлажовеОстрови