ГЪРЦИЯ - Ранни записвания

Халкидики 7 нощувки с автобус
Маршрут:

София-Халкидики-София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати:
24.08.2019 г.,   31.08.2019 г.,   07.09.2019 г.,   14.09.2019 г.,   21.09.2019 г.

Цена от: 431 лв.

Програма
Хотели
ПРЕДВАРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ ПО СМИСЪЛА НА ЧЛ.82, ал.1 т.1-9 ОТ ЗАКОНА ЗА ТУРИЗМА
ПОЧИВКА В ХАЛКИДИКИ - ГЪРЦИЯ С АВТОБУС - 7 НОЩУВКИ

Туроператор АЛБЕНА ХОЛИДЕЙЗ ЕООД, гр. София, ул. Доспат 15, БУЛСТАТ: BG131372843, Регистрация за Туроператор RKK-01-05886, телефон: 02/9520060, 0885612065, e-mail: office@albenaholidays.bg

ПРОГРАМА:
 • 1 ден СЪБОТА
Отпътуване от София от площад Ал. Невски в 06:00 ч. по маршрут София-Дупница-Сандански-ГКПП Кулата-Халкидики. Пристигане около обяд. Настаняване в хотелите след 14.00ч. Вечеря (за хотелите на база полупансион и All inclusive). Нощувка.
 • 2– 7 ден
Закуска в хотела. Свободно време с възможност за допълнителна екскурзия. Вечеря и нощувка.
 • 8 ден СЪБОТА
Закуска. Свободно време. След 13:00ч. поетапно отпътуване от хотелите за България – нужно е изчакване, тъй като пътуването е на совалков принцип.

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ:
 • Транспорт с лицензиран микробус/ автобус по маршрута София - Благоевград - Сандански - Халкидики - София
 • 7 нощувки на съответния пансион изхранване в избрания хотел
 • медицинска застраховка с покритие 4 000 Euro съз ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП с включен асистанс

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • лични разходи
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ЗАД Армеец (по желание – Препоръчваме!!!) – доплащането за застраховката се определя на база стойността на туристическата услуга и срока на застраховката, съгласно условията и тарифите на ЗАД Армеец. Застраховката се сключва до 5 дни след дата на сключване на договора за организирано туристическо пътуване, при условие, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни.

ДОПЛАЩАНИЯ:
 • медицинска застраховка за лица от 75 до 80 г. - 20 лева;

ПРЕВОЗВАЧ:
Албена Холидейз ЕООД
лиценз EU 1064 издаден от Министерството на транспорта на Р. България
адрес: София ул. Доспат 15

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 30 ТУРИСТА.
КРАЕН СРОК ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПРИ НЕДОСТАТЪЧНО ТУРИСТИ:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Трите имена на латиница по лична карта, ЕГН на пътуващите
 • Гражданите на Република България, притежаващи лични карти с валидност минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Гърция, могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Гърция без визи за срок до 90 (деветдесет) дни в рамките на 6 (шест) месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове открити за международни пътнически превози.
 • Не съществува необходимост от специални ваксинации при влизане в Република Гърция.
 • Програмата като цяло е подходяща за хора с намалена подвижност след запитване и уточнение избраното място за настаняване дали предоставя съответния тип стаи, както и превозното средство за групов трансфер дали е подходящо за хора с намалена подвижност (ако не е се предлага инивидуален специализиран трансфер с доплащане).

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • Тези промоционални цени са валидни при записване и авансово плащане в размер на 30% на турист (*или според ранните записвания на конкретно избрания хотел, ако са по-различни от горепосочените)

ЗАСТРАХОВКИ:
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ЗАД Армеец (по желание – Препоръчваме!!!) – доплащането за застраховката се определя на база стойността на туристическата услуга и срока на застраховката, съгласно условията и тарифите на ЗАД Армеец. Застраховката се сключва до 5 календарни дни след дата на сключване на договора за организирано туристическо пътуване, при условие, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни.
 • Задължителна застраховка на ПОТРЕБИТЕЛЯ ”Медицински разходи при болест и злополука” за пътуванията извън страната, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП с включен собствен асистанс, се склюва чрез Туроператорът, който предоставя на ПОТРЕБИТЕЛЯ номер на полицата (ако е групова) или оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването. Застраховката може да не се сключи, когато ПОТРЕБИТЕЛЯТ представи пред ТУРОПЕРАТОРА валидна полица за сключена дългосрочна застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста", чийто период на валидност обхваща и периода на договора за конкретното пътуване. (чл. 72, ал.2 ЗТ).
 • Всеки турист има право да доплати за по голямо покритие на мед. застраховка, ако предоставената му застраховка със съответния лимит не му е достатъчна.

УСЛОВИЯ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ:
 • Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация с 30% аванс и доплащане на остатъка до 15* дни преди отпътуване ( *или според ранните записвания на конкретно избрания хотел, ако са по-различни от горепосочените).
 • Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 2 (работни дни). Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

УСЛОВИЯ ЗА ОТКАЗ ОТ РЕЗЕРВАЦИЯ И СМЯНА:
 • При пътуване/почивка в чужбина:
а) от деня на договора до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки, в размер на такса резервация 30 лева на възрастен, с изключение на програмите, включващи самолетен, влаков, корабен и др. превози, за които важат условията за анулация на съответния превозвач, издател на билета.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 30% от общата стойност на пътуването
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
г) по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването
 • Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет по стандартни цени на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, след писмено предизвестие до Туроператора, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните с и разходи, във връзка с прехвърлянето.
 • При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 30 дни, преди датата на пътуване, с писмено предизвестие до Туроператора, ако туриста избере друга дата и заплати за нея по съответната тарифа към момента или намери други хора които да го заместят и съответно и те заплатят сумата за почивка по тарифите в момента само, ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договора за организирано пътуване и хотела препотвърди смяната!
 • Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията. При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно настоящата точка ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

УСЛОВИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ И ПЪТУВАНЕ:
 • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ Е ДА РАЗПОЛАГАТЕ С ВАЛИДНА ЛИЧНА КАРТА
 • Деца ненавършили 18г., които пътуват без родителите си или само с 1 (един) от тях, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да носят Нотариално заверено ПЪЛНОМОЩНО (ОРИГИНАЛ И КСЕРОКОПИЕ) от родителя/те, който не пътува.
 • Ако децата са с различни фамилни имена от някой от двамата родители, задължително представят АКТ ЗА РАЖДАНЕ (ОРИГИНАЛ И КСЕРОКОПИЕ) на съответните български гранични власти.
 • В случаите, когато един от родителите е починал, се представя документ за смърт (Оригинал и фотокопие) на граничните власти.
 • Стаите от типа PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена с оглед по-малък размер, разположение, обзавеждане и др. обстоятелства, различаващи ги като категория и качество от стаи STANDARТ и при резервация на такъв тип помещение от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ претенции и оплаквания на място за размера и комфорта на стаята не се приемат!
 • ПЪТУВАНЕТО Е НА ТРАНСФЕРЕН СОВАЛКОВ ПРИНЦИП И АВТОБУСИТЕ ОБИКАЛЯТ ДА ОСТАВЯТ ТУРИСТИ ПО РАЗЛИЧНИ ХОТЕЛИ, КАТО МАРШРУТА Е ПОРЕДНОСТТА НА ХОТЕЛИТЕ Е ПО УСМОТРЕНИЕ НА ТУРОПЕРАТОРА!
 • При настаняването в тройни стаи ил двойна с допълнително легло (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително - тип разтегателно и Туроператора няма как да влияе върху отделните хотели за избора им на допълнителни типове легла и да гарантира вида и комфорта им!
 • При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца, третото и четвъртото легло винаги са допълнителни - тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни, според политиката на всеки отделен хотел.
 • Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
 • Настаняването в хотелите обикновено е след 14.00 часа, а освобождаването на стаите е до 12.00 часа в деня на отпътуване за България, но има и хотели с различна политика (настаняване след 15:00 и освобождаване до 10:00ч. например), като водеща е политиката на всеки отделен хотел.
 • В деня на пристигане преди 14.00 ч. и в деня на напускане след 12.00 ч., всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
 • Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения ако хотела е на all inclusive.
 • Точният час на отпътуване от България, номер на полета и телефон на представителя на туроператора се съобщават 2 (ДВА) ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ.
 • Туроператора не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл.42 от Закона за туризма със „Застрахователно дружество ДАЛЛ БОГГ - АД, с номер на полица 0800003895.


Дата: ……….............. Запознал се преди сключването на договора: …………………………………

Гр. .......................... Имена: ..................................................................................................