Почивки Черна гора

Почивки ЧЕРНА ГОРА, Сутоморе, Hotel SATO 4*
Маршрут:

София-Сутоморе-Будва-Котор-Бар-Шкодренскo езеро-Дубровник-Тирана-Подгорица-София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Автобус


Цена от: 590 лв.

Програма
ПОЧИВКИ В ЧЕРНА ГОРА, СУТОМОРЕ, ХОТЕЛ "SATO" 4* http://www.satoresort.com/

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ЦЕНИ ЗА 2018г.

  • БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД - 8 ДНИ / 7 НОЩУВКИ!

Ако някога сте си задавали въпроса съществува ли държава, обявена за екологичен резерват, то бъдете сигурни, че имате основание да питате. През 1991 г. за такава бе обявена една малка страна, с площ 13 812 кв. км., в която са струпани близо 70 планински върха над 2000 м. височина и се гордее с почти 300 км уникално крайбрежие. Тази страна се нарича Черна гора!Подобна връзка между планинските и морските райони на страната, каквато има в Черна гора не може да се види никъде другаде. Залесените с алпийски растителни видове планински склонове слизат до самите брегове на Адриатика и така обединяват Алпите със Средиземноморието, Източна със Западна Европа. Горите са разсечени от огромни каньони (сред които и вторият по дълбочина в света след Гранд Каньон в САЩ), напръскани от сини дълбоки езера, нашарени от бързоструйните й реки, изпълнени със свеж, планински въздух, който се усеща дори на плажа.

Дати на тръгване:
  • Тръгване всяка събота от 01.07 до 02.09.2018 год. -Гарантирани стаи, незабавно потвърждение!
Предимства:
  • Хотел на брега на морето на пясъчен плаж с кристално чиста вода
  • Стаи –модерно обзаведени, нови с изглед към морето или градината
  • Два ресторанта с отлична кухня и Скай бар с панорамна гледка
  • Чадъри и шезлонги – безплатно на басейна и на плажа
  • Възможност за доплащане на пакет – пълен пансион
  • В населено място с много възможности за развлечение и спорт

1-ви ден:
Отпътуване от София в 06:00 часа от стадион „В.Левски” по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Рашка-Мойковац-Подгорица-Сутоморе /Черна гора/.
Маршрута минава през красиви природни местности в района на Сърбия покрай градовете Кралево и Рашка и планината национален парк Копаоник, където се намират най-добрите ски-писти на страната. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньона на река Тара, покрай столицата на Черна гора Подгорица до бреговете на Адриатическо море. Пристигане в курорта вечерта.Сутоморе е курортно селище на Ядранско море в Черна гора. Намира се в близост до живопистната Будва и красивото Шкодренско езеро. В миналото е било под венецианско управление, познато с името Спица. Днешния курорт е популярен с 2 км дългия си пясъчен плаж, чистата вода и активния нощен живот. По продължение на приятната крайбрежна алея са разположени множество магазини, кафенета,клубове и ресторанти. Настаняване в хотел „Sato” 4*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и опознаване на курорта.
Късния след обяд –БОНУС -посещение на град Бар /включено в цената/ Бар е един от курортните градове на Черна Гора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и тюркоазено синьото море. В покрайнините му се намира най-старата маслинова плантация в света с дървета над 2000 години. В новата част на Бар ще видим пристанището, резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г.,в наши дни музей, обграден от живописни зелени площи,ще минем по красивата крайбрежна алея, покрай църквата със златните кубета. Изкачване с автобуса до Стария Град, разположен в подножието на планина Румия, с добре запазена крепост от времето на венецианците, живопистни сокаци, шарени дюкянчета и къщи. В стария град мирно съжителстват джамии от 17 век с християнските храмове. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/- Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. Отпътуване за Дубровник – красивата перла на Адриатика. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври над 2 милиона туристите прииждат от всички краища на света, в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжев архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/- Екскурзия до Шкодренското езеро, Улцин и Велика плажа. Отпътуване за Вирпазар –малко градче с 300 жители на брега на най-голямото и красиво езеро на Балканите. Красотата на Шкодренското езеро се дължи на изобилието от богата флора и фауна, както и на множеството полуострови и заливи по живопистния му бряг. Площта му е 40 000 хектара, а средната дълбочина 6 метра. През лятото температурата на водата е 27 градуса и е истинско предизвикателство за многобройните туристи тук. Възможност за плаване с лодка по езерото /тура е 2 часа с възможност за къпане и включени разхладителни напитки/. Отпътуване за Улцин, град разположен близо до албанската граница. Старият град притежава впечатляваща архитектура в източен стил и предлага красив изглед към брега и плажа. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване към Велика плажа – най-дългият пясъчен плаж в Черна гора. Дължината на плажа е 12 км и в по-голямата си част е девствен. Този невероятен дар от природата приема всяка година множество туристи, които идват тук, за да се насладят на прекрасната природа на Адриатическо море. Свободно време за почивка и плаж. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/-Целодневна екскурзия до Албания-крепостта на Шкодра и столицата Тирана. Отпътуване от Сутоморе покрай морския бряг на Ядранско море. След границата пътя продължава покрай живопистни местности в албанския дял на Шкодренското езеро и реките Бояна и Дрин, които образуват красиви водни огледала при сливането си. На 130 метров каменист хълм в близост до град Шкодра се простират руините на шкодренската крепост Розафа, основана от илирите, възстановен от венецианците и османците. Легендата разказва, че Розафа е била жена, доброволно жертвана и погребана в укрепленията,за да подържа здравината и структурата на техните стени. От най-високата точка се откриват невероятни гледки към околностите. Отпътуване за албанската столица Тирана – един модерен и добре развиващ се туристически център. Тирана се намира в централната част на страната, разположена е на река Ишми. Тя е културен и индустриален център на Албания. Интересни забележителности, които ще видим по време на панорамния тур са: площад Скендербег, паметника на Скендербег, Националният исторически музей, Операта, джамията на Хаджи Етем бей, Часовниковата кула, новата християнска църква и други. Свободно време в града. Връщане в хотела в Черна гора. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ Целодневна екскурзия до средновековния бисер Котор, елегантния курорт Тиват и старинното градче Пераст. По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора,не напразно наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. Тиват е крайбрежен град в югозападната част на Черна гора, разположен в залива Бока Которска. Името му датира от трети век пр. Хр.Според повечето източници, то идва от старата илирийска кралица Теута, която е имала лятна резиденция в района. Бързото развитие на Тиват започва през 19 век, когато за нуждите на австрийската империя се построява военноморски арсенал. В наши дни новият собственик на базата я превръща в луксозна марина за големи яхти, около която израстват модерни хотели и луксозни заведения Отпътуване за Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова: Свети Георги и Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата. Отпътуване за Котор -Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море.Сгушен е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден:
Свободен ден за почивка и плаж в Сутоморе или по желание /срещу заплащане/ - разходка с възможност за шопинг до Будва - метрополисът на Черна гора. С над 3500 – годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.).Свободно време за последни покупки. Връщане в хотела. Свободно време в Сутоморе. Вечеря.Нощувка.

8-ми ден:
Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя БОНУС: посещение на столицата на Черна гора - Подгорица. Градът е дом на около 150 000 души, закътан между Динарските Алпи и Шкодренското езеро, там където река Рибница се влива в река Морача. Заради бомбардировките по време на Втората световна война голяма част от историческите сгради в него са напълно разрушени, затова и обликът на Подгорица е на модерен град с малко оцелели сгради от османско време и повече от периода на социалистическото строителство. Красивите многобройни мостове над двете реки, както и многото зелени паркове го отличават от другите градове в Черна гора. Кратък престой в Подгорица през който ще имаме възможност да минем по стария турски мост на Рибница при Скалине, моста „Газела”и новия мост „Милениум” над река Морача. Свободно време за снимки. Продължаваме нашето пътуване през живописния каньон на река Тара, с право наречена „Сълзата на Европа”. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фото пауза за кафе и снимки при красивата река. Пътуването продължава през Сърбия. Спирка за почивка и хапване в района на Рашка в битов ресторант Етно куча „Чакмара”, известен с местните си специалитети. По пътя до границата ще имаме още 2 спирки – 1 в района на Крушевац и 1 преди Калотина. Пристигане в София след полунощ.

Цени по ранни записвания до дата 15.02.2017 год. хотел SATO 4* http://www.satoresort.com/
  • Цена на човек, за пакет, в лева със закуска
  • Гарантирани стаи!

Дати 01.07. – 08.07.
08.07. - 15.07.
15.07. – 22.07.
22.07. - 29.07.
29.07. – 05.08.
05.08. – 12.08.
12.08. – 19.08.
19.08. - 26.08.
26.08. – 02.09.
02.09. – 09.09.
В двойна стая „класик“ изглед парк 590 лв 630 лв 610 лв
В двойна стая „класик“ изглед море 690 лв 720 лв 700 лв
В двойна стая „супериор“ изглед парк 655 лв 695 лв 675 лв
В двойна стая „супериор“ изглед море 765 лв 805 лв 785 лв
3-ти възрастен в двойна стая парк 430 лв 460 лв 440 лв
3-ти възрастен в двойна стая море 525 лв 555 лв 535 лв
Дете от 0 до 6,99 год. с двама възрастни 235 лв 235 лв 235 лв
Дете от 7-11,99 год. с двама възрастни 400 лв 420 лв 410 лв
Дете от 7-11,99 год. с двама възрастни 500 лв 520 лв 510 лв
Единично настаняване изглед парк 880 лв 910 лв 890 лв
Единично настаняване изглед море 990 лв 1040 лв 1010 лв
Доплащане за полупансион възрастен 140 лв 140 лв 140 лв
Доплащане за полупансион дете 0-11,99 год. 70 лв 70 лв 70 лв
Доплащане за пълен пансион възрастен 200 лв 200 лв 200 лв
Доплащане за пълен пансион дете 0-11,99 год. 100 лв 100 лв 100 лв

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 7 нощувки с 7 закуски на шведска маса в хотел “Sato” 4* в Сутоморе ;
  • Бонус - Посещение на град Бар;
  • Бонус - Посещение на столицата Черна гора - Подгорица;
  • Чадъри и шезлонги – безплатно на басейна и на плажа;
  • Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие;
  • Пътни, магистрални такси;
  • Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
  • Екскурзия до град Тиват, Котор и Пераст – 40 лева;
  • Целодневна екскурзия до Дубровник, туристическа програма с местен екскурзовод – 60 лева;
  • Целодневна екскурзия до Тирана и крепостта Шкодра – 70 лева;
  • Екскурзия до Шкодренско езеро, Улцин и Велика плажа с възможност за плаж – 30 лева;
  • Полудневна екскурзия до Будва с възможност за шопинг – 20 лева;
  • Разходка 2 часа с лодка по езерото – до 10 човека – 10 евро, над 10 човека – 6 евро;
  • Разходка с лодка до остров Богородица на скалата – 5 евро;
  • Курортна такса – 10,50 евро възрастен, деца до 12 год. – 3,5 евро, деца от 12 – 18 години – 7 евро за целия престой;
  • Доплащане за полупансион /вечеря/ и пълен пансион /обяд и вечеря/ - съгласно таблицата;
  • Входни такси на посещаваните обекти;
  • Разходи от личен характер;
  • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек;
  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години – 8 лева.

ПРИ ЗАПЛАТЕНИ И 4-ТЕ ЕКСКУРЗИИ –-БОНУС БЕЗПЛАТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БУДВА!
  • Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи. Деца до 12 години ползват 20 % отстъпка от екскурзиите.

Ориентировъчни вхoдни такси на обектите:
  • Вход за стария град Котор – 1 евро;
  • Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 70 HRK;
  • Кнежев двор: вход за индивидуални туристи – 40 HRK;
  • Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK;
  • Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 25 HRK;
  • Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи – 3 евро;
  • Катедралата Св. Трифон в Котор: вход за индивидуални туристи – 2 евро;
  • Входни такси в Албания: музея в крепостта – 150 леки, Национален исторически музей Тирана – 200 леки

Хотел “SATO” 4* http://www.satoresort.com/
Изцяло реновираният през 2014 г. хотел Sato се намира в центъра на Сутоморе, само на 30 метра от пясъчния плаж. Той предлага безплатен Wi-Fi интернет, безплатен паркинг и ресторанти, които сервират традиционни и интернационални специалитети. На 10-тия етаж се намира „Скай бар“, от който се открива прекрасна гледка към залива.В ресторантите „Mediterraneo” и “Lungo Maree” са перфектното място за истинско кулинарно приключение.
Климатизираните 115 стаи и суити разполагат със собствена тераса с директен изглед към морето или към градината. Удобствата включват LCD телевизор с кабелни канали, сейф, минибар, телефон, анти алергични възглавници и собствена баня с душ, сешоар и принадлежности. В светлото лоби ви очакват удобни кресла, а рецепцията работи денонощно. Гостите могат да разпуснат в градината с обща тераса. Само на няколко крачки ще откриете различни ресторанти, кафенета и барове. Хотел Sato предлага на своите гости открит басейн и частен плаж с чадъри и шезлонги, включени в цената на пакета
Стая Класик – капацитет 2ма човека – 25-28 кв.м. със спалня или 2 отделни легла.
Стая Супериор – капацитет 3ма възрастни, или 2-ма възрастни + 1 дете – 28 кв.м. със спалня и разтегателен диван с мемори пяна.

Допълнителна информация:
  • Хърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни HRK
  • Черна гора – 1 лев = 0,51 евро ЕUR
  • Албания – 1 лева = 69,50 албански леки ALL
  • За предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: Няма, програмата е гарантирана.
  • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: Няма, програмата е гарантирана.
  • Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване
  • Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. Няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания за страните по маршрута.
  • Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до държавите по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
  • Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността на допълнителните екскурзии в зависимост от възможностите на местните партньори.





  • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001095/18.11.2016г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2017г.
  • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.