Екскурзии България

Роженския фолклорен събор!
Маршрут:

София - Смолян - София

Продължителност:
2 дни / 1 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати:


Цена от: 125 лв.

Програма
Дати: 15.07-17.07.2016

Престой: 2 дни / 2 нощувки
Цена: 125 лв.


Роженски събор 2016 - каба гайдите ще огласят Роженските поляни, не пропускайте!

1 ден. 15.07.2016г. СОФИЯ - ПАМПОРОВО - РОЖЕН
Отпътуване в 7.00ч. от пл. Сточна гара по маршрут София-Чепеларе- Пампорово- Рожен. Около обяд пристигане в Пампорово. Настаняване в хотела. Отпътуване към Роженските поляни с организиран от общината транспорт. По стара традиция българи от всички краища на страната се стичат тук на събор, където певци и музиканти се надпяват и надсвирват. Тук открай време грее пламъкът на българската традиция. С течение на времето Рожен се превръща в най-значимата сцена на родопската песен. Тук изгрява звездата на големите родопски изпълнители. От Рожен зазвучава и песента "Излел е Дельо хайдутин" в изпълнение на Валя Балканска, за да стигне на борда на космическата станция "Вояджър" заедно с музиката на Бах, Бетовен и Моцарт, в търсене на чужди цивилизации в Космоса. През 2015, след 9-годишно прекъсване, съборът се възражда. Програмата предвижда фолклорен конкурс „Рожен”, традиционни занаяти, етнографски и музейни експозиции. Ще има изложение на продукти, произведени във ферми, биохрани, кулинарни шоута и чевермета, конни атракции и народно веселие. Свободно време. Нощувка.

2 ден. 16.07..2016г. ПАМПОРОВО- РОЖЕН- ПАМПОРОВО
Закуска. Отпътуване към Роженските поляни, където ще имате цял ден на разположение, за да се потопите в уникалната фолклорна атмосфера и да станете част от едно от най-незабравимите и чакани мероприятия в България. Мястото на което всеки един от нас може да се завърне към корените си, да си припомни как са живяли в миналото родопчаните и да се зареди с положителна енергия от звуците на омайващите каба гайди. Свбодно време за разглеждане на красивият курорт Пампорово. Ношувка.

3 ден 17.07.2016г. ПАМПОРОВО- АСЕНОВГРАД- СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за Асеновград. Посещение на Асеновата крепост – средновековна крепост, съществувала още по времето на траките. Свободно време за разходка и обяд в центъра на град Асеновград. Възможност за посещение на Палеонтологичния музей, който е съставна част на Националния природонаучен музей към БАН. Всички тези останки дават прекрасна възможност за очертаване пътищата на развитието на природната обстановка у нас и в Европа преди повече от 7 милиона години. Града е известен и със своите църкви. Интересни за посещение са Средновековната църква "Св. Йоан Предтеча", църквата "Св. Георги“, църквата "Св. Богородица-Благовещение (Рибната)" от 1836 година. Отпътуване за София. Пристигане на пл. Сточна гара вечерта.

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Пампорово;
  • Туристическа програма в Пампорово, Рожен и Асеновград;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Туристическа застраховка..

Цената Не включва:
  • Разходи от личен характер;
  • Общински транспорт до поляните на Рожен;
  • Входни такси за посещаваните музей.

Забележки:
  • Минимален брой туристи : 40 човека;
  • Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена.

Намаления:
  • дете до 12г. – минус 30 лв.


  • „ИНВИЗИЯ” ЕООД, с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 03700100000821/13.11.2015г., „ЗД Евроинс” АД, София, бул.”Христофор Колумб” № 43, валидна до 24:00 часа, 17.12.2016г.
  • ТУРОПЕРАТОРА ПРЕДЛАГА И ВИ СЪВЕТВА ДА НАПРАВИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, за подробности тел. +3592 444 1122 или в офиса на агенцията.

ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая
15.07.2016 г. 125 лв.