Екскурзии Русия

Великолепие на Русия - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Маршрут:

София - Москва - Санкт Петербург - Москва - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:
20.08.2018 г.

Цена от: 1999 лв.

Програма
Великолепие на Русия - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

20.08-27.08.2018
 • Цени-1999 лв. в двойна/тройна стая до 15.06.18г.
 • Цена-2099 лв след 15.06.18г.
 • Доплащане за настаняване в единична стая 300 лв. за целият престой

Акценти по програмата:
Една различна програма, изцяло адаптирана за хора,които искат да се запознаят със история и култура на Русия.Включени са всички основни забележителности на Москва и Санкт Петербург. Подбрани хотели с добра локация. Екскурзоводско обслужване се провежда на български език. Допълнително ще имаме и развлекателни мероприятия,които ще помогнат да усетите неповторима атмосфера на тези изключителни градове -в Москва- Легендарен Московски цирк на Никулин-вечерно представление-уникална шоу-програма,известна по целият свят. В Санкт Петербург-Океанариум - Планета Нептун-където ще видим невероятните жители на морския свят - на моретата и океаните на всички континенти .В Санкт Петербург -Вечеря в Литературното кафене –известен ресторант,който се намира в сърцето на града, на ъгъла на Невски проспект и кея на река Мойка, от който тръгнал на дуел А.С.Пушкин и бил смъртоносно прострелян. Тук ще опитаме кухнята от онова време и ще се потопим в атмосфера на Петербург от 19 век,слушайки руски романси и музика на живо.

20.08.2018 – 1 Ден
Отпътуване 15:15 ч в от летище София с полет на „Bulgaria Air”. 18:10 ч. - кацане в Москва на летище Шереметиево-2. Посрещане от български екскурзовод и трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотела.Свободно време. Вечеря*.Нощувка.

21.08.2018 – 2 Ден
Закуска.Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града:Храм Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи. Пешеходна екскурзия по Старый Арбат - една от основните забележителности на Москва, пешеходна улица с много сувенирни магазини, кафета и старинни сгради. Историята на Арбат започва преди 500 год. и обликът и` се променя до края на 19 в. - Свободно време за обяд.Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. След това се отправяме към легендарен Московски цирк на Никулин*-вечерно представление-уникална шоу-програма,известна по целият свят. Вечеря*. Връщане в хотела с Московското метро,попътно ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Нощувка.

22.08.2018 - 3 Ден
Закуска в хотела.Посещение на Червеният Площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а - най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин. И след това продължаваме със екскурзия по територия на Кремъл . Кремъл бил построен по заповед на Княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе.

По желание посещение на Алмазен фонд в Московски Кремл.В експозиция представлява уникална колекция на скъпоценности на Императорска фамилия,включително там се намират Голяма и Малка императорски корони.

Отпътуване за хотела. По желание посещение на музей на Космонавтика* и вечерна разходка в комплекс ВДНХ, който се намира срещу хотел Космос. Вечеря*. Нощувка.

23.08.2018 – 4 Ден
Закуска в хотела.Освобождаване на хотела и отпътуване за Коломеское .Посещение на Дворец-лятна резиденция на руските царе-най известен от тях Алексей Федорович Романов.Изцяло направен от дърво,с типично руски орнаменти от злато,той много впечатлява с украсата си.Беседа в двореца,разглеждане на мъжката част на Двореца,свободно време за обяд в парка на комплекса.Отпътуване от Коломенское и трансфер до Ленинградската гара в Москва.Отпътуване за Санкт Петербург със високоскоростен влак – Сапсан - пътуване ще продължи 4 часа с скорост 250 км.в час.Пристигане в Санкт Петербург вечерта,настаняване в хотела. Свободно време в Санкт Петербург - столица на Руската империя, олицетворение на гордостта и славата на Руската държава. Този град на Нева е станал символ на новия етап в Руската история. В Петербург са се строили не отделни здания, а са се създавали великолепни пейзажи, които определят уникалността и неповторимостта на архитектурния облик на Северната столица.Вечеря*. Нощувка.

24.08.2018 – 5 Ден
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург,по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на Крепостта „Петър и Павел“.Свободно време за обяд. След това ще се отправим към Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Свободно време в центъра на града или посещение на музеи Фаберже*

Вечеря в Литературното кафене* –известен ресторант,който се намира в сърцето на града, на ъгъла на Невски проспект и кея на река Мойка, от който тръгна на дуел А.С.Пушкин и бил смъртоносно прострелян от Дантез.Тук ще опитаме кухнята от това време,и ще се потопим в атмосфера на Петербург от 19 век,слушайки руски романси и музика на живо. Нощувка.

25.08.2018 – 6 Ден
Закуска.Отпътуване за Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война.Свободно време за обяд. Посещение на Петергоф - извън градският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Връщане в Санкт Петербург.Нощувка.

26.08.2018.г – 7 Ден
Закуска. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. След това ще посетим църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки.След това ще посетим Океанариум-Планета Нептун-където ще видим невероятните жители на морския свят - на моретата и океаните на всички континенти.Свободно време в центъра на града. Вечеря*Нощувка.

27.08.18 – 8 Ден
Закуска.Отпътуване за Москва със скоростен влак Сапсан. Пристигаме в Москва около обяд.
Трансфер до Летище Шереметиево-2 за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София в 22.00 ч.

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Москва – София с „Bulgaria Air” с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг и летищни такси;
 • 3 нощувки със закуски в хотел - Космос 3* в Москва и 4 нощувки със закуски в хотел Достоевски 4* в Санкт Петербург;
 • Билет за скоростен влак САПСАН по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод по програмата;
 • Входни такси за посещаваните обекти, Третяковска галерия, Кремъл и една от Кремълските катедрали в Москва, Исакиевския събор църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец и парка на Петергоф в Санкт Петербург;

Цената не включва:
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнително се в офиса и се заплащат в България -
 • Вечери -около 10 евро на вечер;
 • 1 Вечеря в Ст.Петербург-Литературное кафе по меню-25 лв;
 • Входен билет-Московски цирк в Москва-42 лв;
 • Входен билет – Алмазен фонд - Кремл- при самостоятелно посещение - 500 руб. - възрастни,100 руб. ученици и студенти;
 • Музей на Космонавтика в Москва-500 руб.- възрастни,100 руб. - ученици и студенти;
 • Океанариум в Ст.Петербург-около 20 лв;
 • Музей на Фаберже в Санкт Петербург - около 20 лв;
 • Ползване на метро-билет около 1 евро.
 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат.
 • Стойността на застраховката-21 лв. за руската виза с покритие 30 000 евро-по изискване на визов център на Руското посолство.
 • Разчет направен при курс 70 руб.за 1 евро-при драстично покачване на курса,допълнителните екскурзии подлежат на доп. калкулация.

Необходими документи за издаване на руска виза:
 • Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;
 • Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя;
 • Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

Допълнителна информация
 • Полетното разписание е в местни времена.
 • Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на провеждане на екскурзионната програма.
 • Условия за анулация:В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 29 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 29 до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
 • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.


"ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001311/16.11.2017г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2018г.
ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.
ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
20.08.2018 г. 1999 лв. 2299 лв.