Екскурзии Сърбия

Летен уикенд в три Балкански държави - България - Сърбия - Румъния.
Маршрут:

София – Видин – Kладово – Железни врата – Турну Северин – Райячки пивници - Видин - София

Продължителност:
2 дни / 1 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати:


Цена от: 199 лв.

Програма
Летен уикенд в три Балкански държави - България - Сърбия - Румъния.
  • Кулинарен тур за ценители.
  • София – Видин – Kладово – Железни врата – Турну Северин – Райячки пивници - Самобитни сръбски ресторанти с домашна кухня и дегустация на вино.

Дата: 10.08 - 12.08.2018г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки
Цени:
  • 199 лв. за възрастен в двойна стая
  • 239 лв. за единична стая

1-ви ден.
Отпътуване в 7.30ч. от Ал. Невски по маршрута: София – Видин – Неготин - Кладово - Сърбия. Пристигане в Кладово в късен следобед. Пешеходна разходка в центъра на града, който известен със многобройни културни и исторически паметници от Римска епоха - останки от моста на Траян и Траянова врата, римското укрепление Диана, крепостта Фетислам. Настаняване в Спа хотел-Aquastar Danube 4* http://hotelkladovo.rs/. Хотела се намира на самия бряг на река Дунав, и има оценка в Booking.com +8.5. Гости на хотела могат да ползват вътрешен и външен басейни, сауна,парна баня, фитнес. Към хотела има и плаж със чадъри и шезлонги на р.Дунав. Всички стаи са с изглед към реката и към отсрещна Румъния. Свободно време за почивка,плаж или Спа процедури в хотела или разходка в центъра на града. Или по желание и предварителна заявка - разходка с корабче по река Дунав около 2 часа*. Вечеря*. Нощувка.

2-ри ден.
Закуска в хотела на блок маса. Свободно време в Кладово или по желание допълнителна екскурзия до Румъния през Железни врата - пролом на река Дунав, който представлява най-голямата речна клисура в Европа. Намира се на границата между Румъния и Сърбия, в близост до българската граница, като разделя съответно крайните югозападни части на Южните Карпати и крайните северозападни разклонения на Стара планина. На това място, в продължение от 109 км., Дунав тече между планините в лъкатушна клисура, много стремително, като на редица места речното дъно е осеяно с подводни скали. При това пътуване имаш усещане,че минаваш през Скандинавски фиорди.От страната на Сърбия се намира Националният парк „Джердап“, а от страната на Румъния е разположен Природен парк „Железни врата“. Връщане в Кладово в късен следобед. Свободно време за почивка,плаж или Спа процедури в хотела. Вечеря*. Нощувка.

3-ти ден. Закуска .
Отпътуване от Кладово, за посещение на Раячки изби-дегустация на вино и ракия без лимит и обяд с домашни сръбски деликатеси. Комплексът е разположен близо до Неготин, включва стари винарски изби от камък, запазили своята автентична атмосфера от 18 и 19 век, в които се предлагат отлични местни вина, сред които се отличават тези, произвеждани от местния гроздов сорт тамянка.Този комплекс от изби се образувал на това място през 1870 г.,когато във Франция хиляди декари лозя бяха нападнати от филоксера - инфекциозно заболяване,което разрушава корена на лозата.Френски производители на вино,започнаха да търсят всички достъпни места,където се произвежда вино по това време,и намериха в с.Райяц място, което било най подходящо за питомник на френските лозя заради пясъчно-камениста почва, на която не вирее филоксера и добър климат. В Райяц бяха създадени питомници на френските лозя и французите изкупуваха гроздето на много скъпа цена.Тогава местни жители си построиха тези каменни изби тук. Свободно време за разходка. Отпътуване за България. Пристигане във Видин следобед. Посещение на Баба Вида, наричана също Бабини Видини кули. Тази средновековна крепост е считана за единствената изцяло запазена крепост в България. Крепостта е служела за защита на местния владетел през почти цялото Средновековие. Разходка в Крайдунавската градска градина. Връщане в София вечерта.

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус
  • 2 нощувки със закуска в Спа хотел-Aquastar Danube 4* http://hotelkladovo.rs/ на брега на р.Дунав;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • медицинска застраховка с покритие 5000 евро при ЗД„Евроинс”АД;
  • Пътни и магистрални такси;
  • представител от Туроператора по време на пътуването;

Цената не включва:
  • Вечеря на блок маса в ресторанта на хотел- Aquastar Danube -4*-http://hotelkladovo.rs.-8 евро;
  • допълнителна екскурзия до Румъния - Железни врата - Турну Северин -15 евро при минимум 25 записани туристи;
  • Обяд с местни сръбски деликатеси и дегустация на вино и ракия без лимит Раячки изби -22 евро при минимум 20 записани туристи;
  • Разходка с корабче по река Дунав около 2 часа-20 евро при минимум 20 записани туристи ;

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
  • 30% от пакетната цена при записване, доплащане - 15 дни преди отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • валиден задграничен паспорт или лична карта; за деца до 18 г.- нотариално заверена декларация от двамата родители. *Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните държави

ПОЛЕЗНО:
  • Туроператорът си запазва правото да променя програмата и последователността й, цената на пакета при драстични промени на горивата.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста, срок за уведомяване за недостигнати бройки - 7 дни преди датата на пътуване


  • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001311/16.11.2017г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2018г.
  • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.
ЦЕНИ

Дата Пакетна цена на човек Единична стая
10.08.2018 г. 199 лв. 239 лв.