Екскурзии Англия

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЛОНДОН СЪС САМОЛЕТ, ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ВКЛЮЧЕН СИТИ ТУР
Маршрут:

София – Лондон - София

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:


Цена от: 930 лв.

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЛОНДОН СЪС САМОЛЕТ, ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ВКЛЮЧЕН СИТИ ТУР

 • Най-доброто от Лондон за 5 дни.
 • Екскурзия със самолет, избран хотел 3* в центъра на Лондон, екскурзовод на български език и включен сити тур!

Програма:

1 ден:
Информационна среща на летище София 2 ч. преди полета с представител на агенцията. Отпътуване с директен полет София – Лондон. Пристигане в Лондон. По желание срещу допълнително заплащане – посрещане и организиран трансфер до хотела. По възможност настаняване веднага. В случай, че пристигането е преди 14.00 ч се предоставя възможност за оставяне на багажа в специално помещение в хотела и настаняването се извършва след предвидената за деня екскурзия
Класически панорамен тур на Лондон с местен лицензиран екскурзовод на български език - продължителност около 4 часа. Включен в цената.
Среща с екскурзовода в хотела. В тази екскурзия ще се запознаете с Лондон и неговоте основни забележителности - Бъкингамския дворец, известната кула Биг Бен и Уестминстърското абатство. Разходка по известната Даунинг стрийт. Ще видите още: Величественият Трафалгар, Художествената галерия, колоната на адмирал Нелсън, най-високото виенско колело в Европа, река Темза и нейните уникални мостове, величествените кралски паркове, както и най-високият ‘вертикален град’ в западна Европа – Шард. След екскурзията свободно време за шопинг по Оксфорд Стрийт или самостоятелна разходка в района на Пикадили и Сохо.
Свободно време. Нощувка

2 ден.
Закуска.
Екскурзия до Гринуйч с корабче по река Темза и посещение на Кралската обсерватория –
Екскурзия по желание с допълнително заплащане – провежда се с местен лицензиран екскурзовод на български език. Продължителност около 4,3 часа. Екскурзията включва: билет за корабче по Темза до Гринуич (отиване и връщане), билет за Кралската Обсерватория, екскурзовод на български. Не включва билет за градски транспорт. Среща с екскурзовода в хотела и придвижване до кея с метро. Екскурзията започва и завършва на Уестминстър Пиър, до Биг Бен
Да отидеш в Лондон и да не посетиш Гринуич Парк с Кралската обсерватория е все едно да отидеш в Рим и да не посетиш Ватикана. Обсерваторията в Гринуич – една от топ забележителностите на Лондон, мястото от където започва времето, сега превърната в музей на астрономията навигацията. Ще се запознаете с “Историята на времето”и ще се докоснете до необикновена и уникална колекция от астрономически и навигационни уреди, както и часовници.
Едно от най-интересните места на обсерваторията е линията на нулевия меридиан, който определя географската дължина и минава през една от сградите на музея. Тук буквално можете да стъпите и да се снимате в Източното и Западно полукълбо на Земята.
Гринуичката обсерватория е вписана в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство през 1997 г.
След ексурзията по желание самостоятелно посещение на London Eye.
Нощувка.

Ден 3
Закуска.
По желание и допълнително заплащане
Екскурзия до замъка Уиндзор - любовта на Кралицата. Екскурзията включва: билет за влак до Уиндзор (отиване и връщане), билет за замъка Уиндзор, екскурзовод на български. Среща с екскурзовода в хотела, придвижване до гарата с метро - не се включва билет за градски транспорт. Пътуването се осъществява с влак, местен лицензиран екскурзовод на български и в цената е включен билет за замъка. Продължителност около 5 часа
Ще ви запознаем с най-посещаваната историческа забележителност на Англия, а и едва ли има по-подходящ начин да узнаете колко е велика една империя, освен да посететите най-старият, а със своите 1000 стаи и най-големият обитаван замък в света.
Най-големият замък във Великобритания и най-величествен замък в Европа. Устоял на обсади и граждански войни, Уиндзор е съхранил историята на Англия чрез архитектурата си, богати архиви и огромна колекция от произведения на изкуството, събирани повече от 9 века от кралските фамилии.
Тук ще можете да се разходите и чуете историята на замъка, да се потопите в неговата величествена атмосфера и да се помолите в любимия храм на кралица Елизабет II - Св. Георги.
Ще видите как всяка династия е оставила своите следи в покоите на краля и кралицата и в залите за приеми. Ще разгледате кралските съкровища и подаръци и тяхната история.
Ще се срещнете с кралската гвардия и смяната на караула на замъка, която се извършва дори когато кралицата не е в резиденцията (макар и с по-малко пищност и кралски знаци);
Следобед по желание самостоятелно разглеждане на Музеите в Кенсингтън - Природонаучния, Музей на Науката, Виктория и Албърт.
Нощувка.

Ден 4.
Закуска.
По желание и с допълнително заплащане:
Пешеходен тур Лондонското Сити ( City of London ), известно още като Ситито.
Продължителност: 3 часа. Среща с екскурзовода в хотела.
Лондонското Сити е освен Световен финасов център, също и историческото сърце на Лондон- от тук започва историята на Лондон. През Средновековието Ситито е бил самия Лондон, а сегашните квартали са били близко разположени села.
Във финансовите институции и офиси на Лондонското сити работят 300 000 души от цял свят. В самото Сити живеят само 7 000 човека
По време на тура ще видите катедралата Св Павел и още много църкви и храмове, руини от римския град, исторически места от различни епохи, великата триада- Националната Банка, Кралската борса, Меншън Хаус, а също и небостъргача 30 Сейнт Мери Акс ( също известен като Яйцето ), седалище на Суис Ко, Лойдс, Гилдхол, кметсвото на Ситито и още много...
След екскурзията по желание и с допълнително заплащане ( само за туристите включили се в пешеходния тур „Лондонското Сити“ ) :
Посещение на крепостта Таъур - продължителност около 2.5 часа. Екскурзията включва екскурзоводско обслужване на български език и входен билет за крепостта. Не са включени билети за градски транспорт.
Крепостта Тауър, която с основание се смята за исторически център на Лондон, зад стените на която се крият интригуващи и затаяващи дъх истории и легенди. Ще видите кралските съкровища и корони, оригинални кралски доспехи, както и най-големия диамант в света.
Свободно време. Нощувка.

5 ден.
Закуска.
Свободно време. Освобождаване на хотела. По желание – организиран трансфер до летището и полет за София.

Дати и цени на човек :
Дати Промоционални цени Стандартни цени
11.08.2018 990 лв 1090 лв
15.08.2018 990 лв 1090 лв
21.09.2018 960 лв 1060 лв
26.09.2018 960 лв 1060 лв
29.09.2018 960 лв 1060 лв
06.10.2018 930 лв 1030 лв
10.10.2018 930 лв 1030 лв
13.10.2018 930 лв 1030 лв
20.10.2018 930 лв 1030 лв
 • Промоционалните цени са валидни за определен брой места и до изчерпването им. Колкото по- рано се направи една резервация, толкова по- голям шанс има за свободни места на промоционална цена.
 • Деца до 12 ненавършени години настанени с двама възрастни и настаняване в самостоятелна стая на един турист : на запитване

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Лондон – София с авиокомпания Wizz air или Ryanair
 • Летищни такси
 • Изпращане на летището в София.
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в централен Лондон – President hotel 3* или подобен в сърцето на Лондон
 • Класически панорамен пешеходен тур на Лондон с местен лицензиран екскурзовод на български език – около 4 часа.
 • 1 брой на човек ръчен багаж до 10 кг. ( максимален размер 55x40x23 см. с Wizz air и 55x40x20 см. с Ryanair + 1 малка ръчна чанта (максимални размери 40x30x18 см с Wizz air и 35x20x20 см. с Ryanair )
 • Забележка : от 15.01.2018 авиокомпания Ryanair задължително взима големия ръчен багаж в багажното отделение безплатно, освен ако не си закупите допълнитено приоритетно качване
 • Медицинска застраховка асистанс с покритие 10 000 евро при ЗД Евроинс АД или друга ЗК

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Организиран трансфер с микробус или автобус летище-хотел-летище – Цена GBP 35 в двете посоки. Заявява се и заплаща предварително в България
 • Допълнителни екскурзии с местен лицензиран екскурзовод на български език :
 • Допълнителни екскурзии с местен лицензиран екскурзовод на български език. Заявяват се и заплащат предварително от България.
 • Класически панорамен тур на Лондон с местен лицензиран екскурзовод на български език - продължителност около 4 часа. ( включен в цената )
 • Екскурзия до Гринуич с корабче и посещение на Кралската обсерватория
Цена GBP 55 на човек. Продължителност 4,30 часа. Цената включва
местен лицензиран екскурзовод на български език, двупосочен билет за корабче по Темза до Гринуич, билет за Кралската Обсерватория. Не включва билет за градски транспорт.
 • Екскурзия до замъка Уиндзор с влак.
Цена GBP 65. Продължителност около 5 часа. Екскурзията включва: билет за влак до Уиндзор (отиване и връщане), билет за замъка Уиндзор, местен лицензиран екскурзовод на български език. Не се включва билет за градски транспорт.
 • Пешеходен тур Лондонското Сити - Цена: GBP 25 на човек. Продължителност 3 часа . Екскурзията включва: местен лицензиран екскурзовод на български език. Не се включва билет за градски транспорт.
 • Посещение на крепостта Таъур - Цена: GPB 35 на човек. Продължителност : 2,5 ч. Екскурзията включва: местен лицензиран екскурзовод на български езики входна такса за крепостта. Не се включва билет за градски транспорт.
 • Чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки – цени започващи от 100 лв. – потвърждава се при резервация. Цената е най- ниска при направена заявка за багаж при резервацията. След вече направена такава цените са по- високи.
 • Конкретно място в самолета – цената се потвърждава при заявка – цените започват от 5 лв. в посока на човек.
 • Градска туристическа такса – заплаща се на рецепция на хотела
 • Входни такси в туристическите обекти обекти, освен ако не са упоменати като включени в дадена екскурзия.
 • Разходи за градски транспорт.
 • Забележка: Препоръчваме сключването на Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание. За повече информация и цена се свържете с нас.
 • Забележка: Авиокомпании Wizz air и Ryanair не гарантират места в самолета едно до друго. За да си изберете конкретно място и да бъдете със сигурност един до друг с Вашия спътник трябва да си доплатите. Това може да стане в началото на резервацията, когато е по-евтино или най- късно при доплащането. Цената се потвърждава при заявка и зависи от наличните свободни места в самолета.
 • Разписание на полетите в местни времена:
 • Авиокомпанията има право да промени разписанието или да анулира полети, за което туроператора не носи отговорност. При промяна туристите ще бъдат предупредени своевременно.

Разписаниe на Wizz air :
 • София 06.00 / 11:55 Лондон Лутън 07:25 / 13:20
 • Лондон Лутън 19:45 София 21:10

Разписаниe на Ryanair :
 • София 12:05 Лондон Станстед 13:20
 • Лондон Станстед 16.25 София 21.30

Условия за записване:
 • Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
 • Депозит 50 % от стойността на заявените допълнителни екскурзии и подписване на договор за организирано туристическо пътуване.
 • Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителна информация:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 8.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване.
 • Забележка: Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 6 записани човека. При по-малък брой туристи е възможно провеждането след прекалкулация на цената.
 • Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 копие)
 • ТО не носи отговорност за промяна на входните такси на обектите .
 • ТО не носи отговорност за промяна в разписанието на полетите.
 • ТО има право да промени последователността на програмата .

Входни такси в ЛОНДОН:
 • Музеят на Мадам Тюсо – 30 GBP, деца (4 - 15 г.) – 25,80 GBP; работи всеки ден от 09.30 до 17.30ч. Децата до 13 г. възраст влизат само с придружител;
 • Окото на Лондон – 20,95 GBP, деца (4 - 15 г.) – 15 GBP; работи всеки ден от 10.30 до 20.30ч.;
 • Аквариумът „Sea Life” – 24,95 GBP, деца (3 - 15 г.) – 16,50 GBP; работи всеки ден от 10.00 до 19.00ч.;
 • Аквариумът „Sea Life” - 45 GBP, деца (4 - 15 г.) – 35 GBP
 • Катедралата „Сейнт Пол” – 16,50 GBP; пенсионери и студенти (срещу документ) – 14,50 GBP ; деца (6 - 17 г) – 7,50 GBP; работи всеки ден от 08.30 до 16 ч.;
 • Крепостта Тауър – 22 GBP, пенсионери и студенти (срещу документ) - 18,70 GBP, деца (5 - 15 г.) – 11 GBP ; работи от 9 до 17,30 ч., а в неделя и понеделник от 10 до 17,30 ч.;
 • Тауър бридж – 9 GBP, пенсионери и студенти (срещу документ) – 6,30 GBP, деца (5 - 15 г) – 3,90 GBP; работи всеки ден от 09.30 до 18ч.;
 • Бритиш мюзиъм - безплатно; работи от 10.00 до 17.30 ч., а в петък до 20.30ч.;
 • Националната галерия - безплатно; работи от 10 до 18 ч., а в петък от 10 до 21 ч.;
 • Музеят „Албърт и Виктория” – безплатно, работи от 10 до 17.45 ч., а в петък от 10 до 22 ч.;
 • Бъкингамският дворец – 20,50 GBP, пенсионери и студенти (срещу документ) – 18,80 GBP, деца (5-17 г.) – 11,80 GBP, отворен през август и септември от 9.30ч. до 18,30ч.;
 • Дворецът Кенсингтън – 16,50 GBP, пенсионери и студенти (срещу документ) – 13,70 GBP, деца (до 16 г.) – безплатно; работи всеки ден от 10 до 18.00 ч.;
 • Зоологическата градина в Риджънтс парк – 20 GBP, пенсионери и студенти (срещу документ) – 17,72 GBP; деца (3-15 г.) - 15 GBP, работи от 10 до 16,00 ч., деца под 16 год. влизат само с придружител;
 • Уестминстърското абатство – 18 GBP, пенсионери и студенти (срещу документ) – 15 GBP, деца (от 11 до 18 год.) - 8 GBP, работи от 9.30 до 16.30 ч., в сряда работи до 18.00 ч, а в събота – до 13.30 ч, почивен ден – неделя;
 • Галерията Тейт Бритън – безплатно, работи от 10 до 17 ч.;
 • Галерията Тейт Модерн – безплатно, работи от 10 до 18ч., в петък и събота работи до 22 ч;
 • Национален военноморски музей - безплатно, работи всеки ден от 10 до 17 ч., в четвъртък работи до 20 ч;
 • Астрономичен център – безплатно, работи всеки ден от 10 до 17 ч.;
 • Планетариум – 6,50 GBP, пенсионери, студенти (срещу документ) - 5,50 GBP, деца (от 5 до 15 г.) – 4,50 GBP; работи всеки ден от 10 до 17 ч.;
 • Старата кралска обсерватория с меридиана – 8,50 GBP; пенсионери, студенти (срещу документ) - 7,50 GBP, деца (от 5 до 15 год.) – 4 GBP, работи всеки ден от 10 до 17 ч.;
 • Корабът „Къти Сарк” - 13,50 GBP; пенсионери, студенти (срещу документ) - 11,50 GBP, деца (от 5 до 15 год.) – 7 GBP, работи всеки ден от 10 до 17 ч.


 • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001311/16.11.2017г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2018г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.

ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая
11.08.2018 г. 960 лв.
15.08.2018 г. 960 лв.
21.09.2018 г. 960 лв.
26.09.2018 г. 960 лв.
29.09.2018 г. 960 лв.
06.10.2018 г. 930 лв.
10.10.2018 г. 930 лв.
13.10.2018 г. 930 лв.
20.10.2018 г. 930 лв.