Екскурзии Италия

ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ, СОРЕНТО – перлата на Неаполитанския залив
Маршрут:

София - Неапол - Соренто - Казерта - Неапол - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:


Цена от: 909 лв.

Програма
ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ, СОРЕНТО – перлата на Неаполитанския залив

 • ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА – Гарантирани цени и места!
Соренто е една от най-живописните италиански дестинации, която очарова посетителите с тесните и цветни улички, местната кухня и традиционното "Лимончело"!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет за директен полет София - Неапол - София на авиокомпания "Wizz Air" с
включени летищни такси
 • Ръчен багаж до 10 кг (55x40x23 см) и чекиран багаж до 20 кг
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 7 закуски на блок маса в ресторанта на хотела
 • 7 вечери: по меню със сервиране в ресторант "Cafe Latino" (на около 30 мин пеш от хотела).
 • Полудневна екскурзия в Казерта с екскурзовод на български език;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с
асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
 • Асистанс на български език по време на целия престой

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Туристическа такса: 1-2 EUR на турист на нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията)
 • Напитки по време на вечерите
 • Входна такса за кралския дворец "Казерта": 12 EUR на турист (заплаща се на място)
 • Екскурзия до Позитано (около 3 часа): 25 EUR на турист. Заявява се и се заплаща само на
място! Осъществява се при минимум 25 записани туристи.
 • Допълнителни услуги и екскурзии по програмата
 • Градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по
желание
 • Ползване на климатик в стаите: 5 EUR на стая на нощувка (заплаща се от туристите на
рецепцията на хотела)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
 • Напитки 1/4 л вино и 1/2 л вода по време на вечерите в ресторант "Cafe Latino". Цена на
турист за целия престой: 45 лв.
 • Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" 3* след пристигане + трансфер летище – хотел:
 • Цена на турист при настаняване в единична стая: 54 лв.
 • Цена на турист при настаняване в двойна стая: 30 лв.

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ И АНУЛАЦИИ:
 • Резервации: депозит 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги
при резервация; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня
на заминаване - 100% от общата цена.

Доплащане:
 • единична стая - 280 лв. Поради високата заетост на хотела единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!
 • напитки 1/4 л вино и 1/2 л вода по време на вечерите - цена на турист за целия престой - 45 лв на турист за целия престой
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.
 • Целодневна екскурзия до о-в Капри с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за вила "Сан Микеле" - 7 EUR, църквата „Сан Микеле“ – 2 EUR и градините на Август - 1 EUR се заплащат допълнително на място): - 78 EUR/ 153 ЛВ - при мин. 25 записани.
 • Целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за Катедралата в Амалфи - 3 EUR и вила Руфоло в Равело - 7 EUR се заплащат допълнително на място): - 40 EUR/ 78 ЛВ - при мин. 25 записани
 • Целодневна екскурзия до Неапол - с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи – (входната такса за Националния Археологически музей – 13 EUR се заплаща допълнително на място) - 45 EUR/ 88 ЛВ
 • Eкскурзия "Помпей и Везувий " с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за Помпей - 15 EUR, Везувий - 10 EUR се заплаща допълнително) - 48 EUR/ 94 ЛВ
 • Пакет от 4 екскурзии: Неапол; Остров Капри; Помпей и Везувий; Крайбрежието на Амалфи - със специална цена от 178 €/ 348 ЛВ при записване и заплащане от България, на място цената е по-висока!
 • Записването на допълнителните екскурзии от България става най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.

Неапол – целодневна Цена: 88 лв
Неапол е живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори. Панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод: крайбрежието; кметството; Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия "Умберто I"; операта "Сан Карло", която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа; площад "Плебишито". Следобед посещение на Националния археологически музей – един от най-значимите музеи в света с най-важната археологическа колекция на Европа, където са изложени стенописите, мозайките, скулптурата, както и най-голямата колекция предмети от интимния свят и любовните авантюри от Помпей, залива на Неапол и Рим.
 • На място се заплаща входна такса за Националния археологически музей (12 EUR на турист).

Остров Капри – целодневна Цена: 153 лв
Отпътуване от пристанището на Соренто с корабче до о-в Капри – перлата на Неаполитанския залив, комбинация от уникално красива природа и лукса на един от най-скъпите курорти в Европа. Богата туристическа програма с местен екскурзовод на български език с включено в цената посещение на градчетата на острова – Анакапри и Капри. В горния град – Анакапри, ще се насладите на прекрасните, спиращи дъха гледки от панорамните тераси; ще видите Финикийските стълби – единственият път свързващ двата града на острова в миналото; ще можете да посетите вилата на известния шведски лекар Аксел Мунте или да видите уникалната подова мозайка в църквата "Сан Микеле"; да се изкачите с лифт до най-високата точка на острова – Слънчевия връх (Монте Соларо), или да се потопите в атмосферата на острова като се разходите по спокойните тесни улички на града. В Капри – административния център на острова, ще станете част от атмосферата на лукса, разхождайки се покрай най-луксозните бутици и хотели на острова; ще се насладите на прекрасните гледки към фаралионите, един от символите на Капри, откриващи се от Градините на Август и ще видите извиващата се змиевидно надолу улица "Круп". В свободното време можете да се полюбувате на тюркоазено зелените води около острова, да надникнете в Зелената, Бялата и Кораловата пещера и да преминете под Арката на любовта, разхождайки се с лодка около острова.
 • На място се заплащат входните такси за вила "Сан Микеле" (7 EUR на турист), църквата "Сан
Микеле" (2 EUR на турист) и градините на Август (1 EUR на турист).

Помпей и Везувий – целодневна Цена: 94 лв
Разглеждане на античния Помпей – възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г. Днес Помпей е музей под открито небе, който през 1997г. е внесен в Списъка за културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан от оските през 6 в. пр. Хр. и името му произлиза от думата "pumpe" (пет), заради сливането на пет по-малки селища. През следващите няколко века Помпей преминава под управлението на етруските, древните гърци, самнитите, а в края на 1 в. пр. Хр. става римска колония. Екскурзията продължава с изкачване с автобуса до подножието на кратера на вулкана Везувий. Оттам се продължава пеш по дъгата на кратера, откъдето се разкриват изключително красиви гледки към залива на Неапол и града. Везувий е единственият действащ вулкан в континентална Европа и вторият по големина от трите действащи вулкана на Италия – най-големият Етна се намира на о-в Сицилия, а най-малкият Стромболи е на Липарските острови. В историческите източници има сведения за повече от 80 значителни изригвания, най-известното от които е било на 24 август 79 г., когато са унищожени древните градове Помпей, Херкулан, Стабии и няколко по-малки селища. Било е описано от древногръцки автори и дълго време се считало за легендарно събитие, което по-късно било потвърдено от археологическите разкопки.
 • На място се заплащат входните такси за Помпей (15 EUR на турист) и Везувий (10 EUR на турист).

Крайбрежието на Амалфи – целодневна Цена: 78 лв
Екскурзията започва със спускане по живописното Амалфийско крайбрежие, което от 1997 г. е внесено в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Преминаване през средната част на Позитано и спирка за снимки на панорамна тераса с изглед към отвесно спускащото се към морето градче, носещо името на бог Посейдон. Посещение и пешеходна разходка в Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернския залив. Посещение на катедралата "Св. Андрей", в която се пазят мощите на светеца. Свободно време за обяд. Отпътуване по хълмовете над Амалфи към Равело – градът на музиката и на Вагнер. Посещение на градините на вила "Руфоло".
 • На място се заплащат входните такси за катедралата в Амалфи (3 EUR на турист) и вила Руфоло в
Равело (7 EUR на турист).

Пакет от 4 екскурзии: Неапол; Остров Капри; Помпей и Везувий; Крайбрежието на Амалфи - 348 лв.
Екскурзиите се провеждат с местен екскурзовод на български език и при минимум 25 записани туристи. Посочената цена е валидна при записване и заплащане от България, на място цената е по-висока (189 EUR)!

Екскурзия до Позитано – около 3 часа. Заявява се и се заплаща само на място! Цена: 25 EUR
Позитано е един от най-популярните курорти на Италианския Юг. Красотата на местните пейзажи още през 19 век превръща града в Мека за художниците. Характерните разноцветни къщички са кацнали по стръмните склонове на скалистото крайбрежие и практически от всяка точка на града се откриват великолепни гледки към морето. Позитано е известен и като център на производството на летни облекла. Малки, но елегантни магазини и бутици има почти на всяка улица. Свободно време в Позитано за самостоятелно разглеждане на романската църква "Успение Богородично" от 13 век, където се съхранява чудотворна икона на византийски художник. Възможност за отдих на плажа на Позитано.

Хотел "La Pergola" 3* http://www.lapergolahotel.it/, Sant'Agnello, СОРЕНТО
Местоположение и удобства
Хотелът се намира на тихо и спокойно място, недалеч от стоянка за таксита, автобусна спирка и гарата "Circumvesuviana". От хотела има лесен достъп до всички забележителности по крайбрежието на Амалфи. В хотела има безплатен Wi-Fi достъп до интернет и бар край басейна, предлагащ снакове и напитки през целия ден. Вечерите се сервират по меню в ресторант "Cafe Latino" в центъра на Соренто (на около 30 мин пеш от хотел), като менюто се избира предварително! За тези, които желаят, е осигурен безплатен трансфер от хотела до ресторант "Cafe Latino" и обратно. Вечерята в деня на пристигане е студена (сух пакет) и е в ресторанта на хотела.
Стаи
Стаите разполагат с климатик и сателитна телевизия. Стаите на приземния етаж са икономични
(без балкон), а тези на първия и втория етаж имат балкон с гледка към цитрусовата градина.

ПРОГРАМА
1 ДЕН – София - Неапол - Соренто
Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 20:35 ч.
Кацане на летището в Неапол в 21:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Информационна среща. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка.

От 3 до 7 ДЕН
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка.

8 ДЕН – Соренто - Казерта - Неапол - София
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за град Казерта (включено в цената). Свободно време с възможност за разглеждане с местен екскурзовод на резиденцията на неаполитанските крале – дворецът "Казерта" (необходимо е да се заплати входна такса за двореца*). Това е последният и най-голям дворцово-парков ансамбъл в Европа, построен по желание на крал Карл III. Изграден е през втората половина на 18 в. по подобие на Версайския дворец, но е много по-голям от него. Огромната резиденция има 1200 стаи, 34 стълбища, над 1900 прозореца, четири вътрешни двора, параклиси, музеи, театри и библиотека с повече от 10 000 тома. Помпозните кралски апартаменти са обзаведени с уникални и много ценни мебели и са декорирани с мрамор и картини на известни за времето художници. Галерията в двореца е разделена на няколко секции, в една от които са поместени портретите на кралете и кралиците от фамилията Бурбон. Около двореца се простира най-големият в Италия бароков парк на площ от 120 хектара, който със своите обширни зелени алеи, изваяни фонтани и водни каскади представлява своеобразно отражение на величествената архитектура на кралската резиденция. В очарователната английска градина могат да се видят редки и екзотични видове растения, както и малко езеро със статуя на Венера. През 1997 г. дворецът "Казерта" става част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Изумен от пищната архитектура на двореца, режисьорът Джордж Лукас решава да заснеме там няколко сцени от поредицата "Междузвездни войни".
 • На място се заплаща входна такса за двореца (12 EUR на турист).
Трансфер до летището в Неапол. Отпътуване за България в 21:55 ч с директен полет на
авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летище София, Терминал 1 в 00:25 ч.

 • ВАЖНО: По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени
бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде
поставен в багажното отделение.
 • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът
си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг
ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и
качеството на услугата.


 • "ИНВИЗИЯ" ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 03700100001311/16.11.2017г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2018г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.
Дати заминаване: Цена в BGN на човек в DBL стая Наличност
ПРОЛЕТ 2018
03.04 - 10.04.2018 1039 лв. няма места
28.04 - 05.05.2018 998 лв. няма места
05.05 - 12.05.2018 949 лв. няма места
12.05 - 19.05.2018 949 лв. няма места
19.05 - 26.05.2018 998 лв. няма места
26.05 - 02.06.2018 998 лв. няма места
02.06 - 09.06.2018

985 885 лв.

последни места
09.06 - 16.06. 2018 995 лв. последни места
16.06 - 23.06.2018 1015 лв. последни места
23.06 - 30.06.2018 1029 лв. последни места
ЕСЕН 2018
01.09 - 08.09.2018 1050 лв. последни места
08.09 - 15.09.2018 995 лв. последни места
15.09 - 22.09.2018 985 лв. ограничени места
22.09 - 29.09.2018 975 лв. ограничени места
29.09 - 06.10.2018 945 лв. има места
06.10 - 13.10.2018 909 лв. има места
13.10 - 20.10.2018 909 лв. има места