Екзотика

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ - ИМПЕРИЯТА НА ИНКИТЕ
Маршрут:

ЛИМА - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА - КОЛКА КАНЬОН - ПУНО – ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА -КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ

Продължителност:
13 дни / 11 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:


Цена от: 5635 лв.

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ - ИМПЕРИЯТА НА ИНКИТЕ

ЛИМА - НАСКА - АРЕКИПА - ПУНО - езерото ТИТИКАКА - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ

Перу "Кралството на слънцето"
, представлява есенцията на Америка, "Новия свят" в географски аспект, а също така и като съчетание на местната индианска и европейска култура. Страна на древни култури, където традиционният начин на живот на индианците все още е съхранен. Невероятни природни контрасти, които са най-голямото съкровище на Америка. Испанските конкистадори идват в търсене на злато, въпреки че те така и не намират най-важното - "Изгубения град на инките". Освен впечатляващите руини на инките до Куско и Изгубения град - Мачу Пикчу, Перу също е и дом на известните "Линии в Наска" и гробниците на Чулпа край езерото Титикака. Със своето чудесно разнообразие на природни пейзажи, Перу е една от най-атрактивните страни в света. От 103 съществуващи екологични зони в света 83 са част от територията на Перу.

ПРОГРАМА:

1 ДЕН
Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.10 ч. – самолетен полет София – Амстердам с “KLM”. Пристигане в Амстердам в 09.00 ч. В 12.55 ч. - международен полет Амстердам – Панама сити с “KLM”.. Пристигане в Панама сити в 16.45 ч. В 18.51 ч. полет Панама сити – Лима с “KLM”. Пристигане в Лима в 22.30 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Лима.

2 ДЕН ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС
Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По пътя ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минете покрай живописни рибарски селца, където се спира за почивка. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Паракас.

3 ДЕН ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА
Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.

4 ДЕН НАСКА/ АРЕКИПА
Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. (около 10 часа) на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

5 ДЕН АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН (За екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията)
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.

6 ДЕН
Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до обяд. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно.

7 ДЕН ПУНО/ КУСКО
Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско вечерта. Настаняване и нощувка в Куско.

8 ДЕН КУСКО
Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително) и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

9 ДЕН ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ
Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Оянтайтамбо.

10 ДЕН МАЧУ ПИКЧУ
Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.

11 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището. В 9.40 ч. - вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 11.00 ч. Пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Нощувка в Лима.

12 ДЕН
Закуска. Туристическа обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Трансфер до летището. Международен полет Лима – Амстердам в 20.00 ч.

13 ДЕН
Кацане в Амстердам в 15.25ч. Полет Амтердам – София в 17.15ч. Пристигане на летище София в 20.55ч.

В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за всички международни полети: София – Амстердам – Панама сити - Лима и Лима – Амстердам - Париж - София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;
 • летищни такси за международните полети - 968 лв/ 495 евро (07.12.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (3-ти ден);
 • пътуване с лодка до Балестовите острови (3-ти ден);
 • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (3-ти ден);
 • пътуване с влак от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу (10-ти ден);
 • билети за влака от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу през Андите (10-ти ден);
 • входовете на всички археологични паркове и музеи;
 • наземен транспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, водач от Туроператора и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 80 лв.

В ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ.долара) - в местна валута, плаща се на място (3-ти ден);
 • медицинска и туристическа застраховка: с покритие 25 000 евро – 30 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 60 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • екскурзия до Колка канъон (6-ти ден) – 135 щ.долара (от 4 - 6 човека) (плаща се в офиса на Туроператора ) – 90 щ.долара (от 7 - 12 човека)
 • вход за Базиликата в Куско - 35 сол (около 10 щ.долара) - плаща се на място (8-ти ден);
 • посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара (плаща се в офиса на Туроператора ) - 8-ми ден;
 • посещение на горещ минерален извор - около 20 сол (около 7 щ.долара) - плаща се на място (10-ти ден);

Забележки:
 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.
 • Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на Туроператора .
 • Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 • По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ. долара.
 • Цените от 5 635 лв - за ранни записвания/ 5 735 лв - редовна цена са за турист в двойна стая.
 • За единична стая се доплащат 704 лв.
 • Туристическа агенция си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
 • Начин на плащане: в брой, по банков път
 • ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2500 лв

Информация за хотелите (или подобни):


 • "ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001311/16.11.2017г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2018г.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.

ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая
06.10.2018 г. 5735 лв.
10.11.2018 г. 5735 лв.
22.03.2019 г. 5635 лв.
18.04.2019 г. 5635 лв.
08.10.2019 г. 5635 лв.
15.11.2019 г. 5635 лв.