Почивки Испания

Барселона и Почивка на Портокаловия бряг 2018
Маршрут:

Барселона - Валенсия - Кастейон - Пенискола

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати:


Цена от: 499 €

Програма
Барселона и Почивка на Портокаловия бряг 2018

 • Програма със съдействието на Провинция Кастейон
 • Екскурзия в Барселона - включена в цената, екскурзия в Пенискола/Винарос включена в цената, обслужване на български език по време на пътуването.
 • БОНУС към програмата за Великден /3-10 април/ и за 1-8 май включена Пешеходна екскурзия във Валенсия на български език
 • Гарантирани дати 2018

Програма на пътуването:

Първи ден.
Отпътуване от София за Барселона с редовен полет на а/к България еър. Пристигане в Барселона. Посрещане от представител на туроператора. Панорамна обиколка на Барселона с местен екскурзовод на български език /4 часа/: Пасео Грация, площад Каталуния, площад Испания, кулата Монжуик, както и знаменитите архитектурни шедьоври на Антонио Гауди: Саграда Фамилия, къщата на Мило и Батийо, парка Гюел /отвън/,улицата на артистите Рамбла, паметника на Колумб, Пристанището. Отпътуване за Коста Валенсия - Портокаловият бряг /240 км/. Настаняване. Вечеря.

Втори ден.
Закуска. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език в Пенискола /за дати април и май/. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език във Винарос /за дати септември/ Свободен ден. Обяд. Вечеря.

Трети ден.
Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. По желание: целодневна екскурзия до Валенсия. Цена - 40 евро на турист при мин. 20 записани туристи. Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език, не вкл. входни такси за посещавените обекти по желание: Катедралата – 7 евро, Копринената борса - 2 евро, Биопарк - 24 евро, Град на изкуствата и науките - от 8 евро. Валенсия е третият по големина град в Испания с най-големият запазен исторически център. Ще се разходим из историята й от времето на римляните, през рицарите до ден днешен. В катедралата на Валенсия се пази Свещения Граал, а самият град е бил последна спирка по пътя на коприната. Ще видим копринената борса, централния пазар, базиликата и катедралата, за да стигнем до Града на изкуствата и науките – едно парченце от близкото бъдеще. В свободното си време ще можете да се посети най-големият аквариум в Европа или Биопарк - една от най-хубавите зоологически градини в света.

Четвърти ден.
Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. По желание: целодневна екскурзия ”Плажовете на Портокаловия бряг”: Алкосебре, Оропеса, Беникасим. Продължителност - 7 часа. Цена - 35 евро при минимум 20 записани туристи. Провинция Кастейон е известна с едни от най-красивите плажове в Испания и при това всички удостоени със син флаг за качество по европейските стандарти. Ще посетим Алкосебре, известен със сладководните си извори, извиращи от пясъка до морския бряг – любимо място за почивка и морски спортове на испанците. След това ще се отправим към Оропеса, град на пирати, в който е единствения по рода си в Испания музей на картите за игра. В края на обиколката ще се насладим на Валенсианския Биариц на 20те години – Беникасим, с обиколка през Алеята на вилите. Ще завършим деня с дегустация на едни от най-известните ликьори в областта – кармелитските.

Пети ден.
Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. По желание: Целодневна екскурзия до Морея, Сан Матео Винарос/Пенискола. Продължителност - 9 часа. Цена - 35 евро на човек при мин. 20 записани туристи. Цената включва транспорт и екскурзовод на български език; не включва вход папски дворец 5 евро, вход църква Морея 3 евро, вход крепост Морея 3.50 евро. Морея е паметник под егидата на ЮНЕСКО, селището е запазило очарованието си от преди 10 века В Морея се намира една от най-красивите и богато украсени готически църкви на област Валенсия. По време на обиколката ще минем през главния вход на града - кулите Сан Мигел, по малките средновековни улички край Кметството, ще видим и красивите аристократични къщи и ще се изкачим до върха на хълма, където е Базиликата на Богородица. Тя е построена в скалите и е едно изключително произведение на изкуството. Свободно време за посещение на църквата и крепостта и/или музеи по избор. Свободно време за обяд. Отпътуване за Сан Матео /40 км/. Кратка обиколка на историческия център на Сан Матео и дегустация на местни продукти с възможност за закупуване. Продължаване за Винарос /за дати април и май/ - Винарос е прекрасно крайбрежно градче с 28000 жители. Намира се в най-северната част на област Валенсия, на границата с Каталуния. Известно е като едно от най-големите и най-важни пристанища в средновековна Валенсия, от което през 17 век са прогонени 15000 от последните арабски заселници. По време на обиколката ще минем през централния пазар, ще видим църквата Сан Аугустин, която днес е и зала за културни мероприятия, ще разгледаме църквата Възнесение Богородично от 16 в., която от едната страна е църква, а от другата - крепостна стена. Ще минем покрай останките от старото готическо кметство и новото кметство, наслаждавайки се по пътя на модернистичните сгради на богатите търговци, живели тук началото на 20-ти век. Продължаване за Пенискола /за дати септември/. Пенискола е полуостров, свързан чрез тясна пясъчна ивица с континента. Древно селище, създадено от финикииски, картагенски и гръцки колонизатори. Славата си получава през Средните векове, когато се превръща в третият папски град /след Ватикана и Авиньон / в християнския католически свят. В него е живял, издавал були и писал трудове обичаният папа Луна. Тук се намира и една от най-големите темплиерски крепости в Испания Легендата разказва, че от тази крепост монасите-войни са се качили на кораб и са изчезнали от лицето на света, за да се превърнат в мит, който продължава да вълнува писатели, режисъори и историци. Ще се разходим в историческия център, за да се насладим на панорамни гледки и темплиерската архитектура.

Шести ден.
Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. По желание: целодневна екскурзия в Сегорбе и Кастейон де ла Плана, цена 38 евро на записан турист при минимум 20 записани туристи. Цената включва транспорт, екскурзовод на български; не включва билет за музей на зехтина 3 евро, музей на коне и бикове 2 евро и вход в катедралата 3 евро) Продължителност около 8 часа. Отпътуване за Сегорбе /около 1 ч и 30 минути/. Сегорбе е основано от финикийци и картагенци древно селище, което достига апогея си през Средновековието,по времето на Кралство Арагон. В Сегорбе е първата в Испания барокова катедрала с ценни стенописи и творби на художници от Валенсианската художествена школа от XVI-XVIIвек. В Сегорбе може да се видят също крепостните стени, средновековните кули, Градския исторически музей и Музея на зехтина. Обиколката минава по крепостната стена, за да разкаже за историята на средновековното градче Разглежда се Ангелския площад, известен местен пазар в миналото. Продължава се към Катедралата, Музей на зехтина, смятан за един от най-добрите в областта. Посещение на Катедралата и свободно време за разглеждане на музей на зехтина и Музея на бикове и коне - емоционално изживяване, свързано с местните традиции, обичаи и занаяти. Свободно време за обяд. Отпътуване за Кастейон. Сегорбе - Кастейон: 65 км. Кастейон де ла Плана е столицата на третата провинция в област Валенсия. Емблема на града е готическата катедрала Дева Мария, построена през XIIIвек и разрушена в началото на ХХ век, за да бъде възстановена в навечерието ХХI век. Часовниковата кула Ел Фадри, ренесансовата сграда на Кметството и дворците, превърнати в художествени галерии. Тук е и сградата на Конопената борса - явен пример за поминъка на населението в близкото минало. Пешеходна разохдка из историческия център: централния пазар, Театъра и казиното. Свободно време за шопинг.

Седми ден.
Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. По желание: Полудневна екскурзия до Беникарло и Градините на Папагала. Продължителност - 5 часа. Цена - 25 евро на турист при минимум 20 записани туристи. Цената не вкл. вход за Градините на папагала - 16 евро. Беникарло е симпатично градче на брега на морето, известно с висококачествените си рибни ястия и най-вече с производството на артишок. Ще направим кратка обиколка на историческия център, ще видим църквата Кристо дел Мар, разположена на морето, средновековния площад Сан Бартоломе, след което ще посетим Градините на Папагала.

Осми ден.
Закуска. Обяд – сух пакет. Отпътуване за Барселона. Трансфер до летище. Излитане за София.

 • Важно: За датите септември панорамната обиколка в Барселона се провежда в ден събота преди полета Барселона - София.

Цената включваЦената не включва
 • самолетен билет на а/к България еър София - Барселона - София с включен багаж до 23 кг и голям салонен багаж до 10 кг
 • панорамна обиколка на Барселона с лицензиран екскурзовод на български език
 • пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език в Пенискола / Винарос
 • 7 нощувки на пълен пансион с включени напитки вода и вино в хотел 4*
 • обслужване на български език от представител на туроператора по време на цялото пътуване
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро от ЗК Мондиал
 • БОНУС към програмата за Великден /3-10 април/ и за 1-8 май включена Пешеходна екскурзия във Валенсия на български език

Цената не включва
 • допълнителни екскурзии на български език
 • застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗК Мондиал

Важно:
Екскурзиите са валидни при минимум 20 записани туристи. Цените на екскурзиите са гарантирани само при записване от България, на място цените са с 20% по-високи.Отстъпка от цената на екскурзиите за дете под 12 г - 50% от цената на всяка екскурзия. По време на целодневните екскурзии се осигурява обяд - сух пакет.

Полетно разписание - ден събота:

Пролет /април и май/
 • София – Барселона 10:00 - 12:00
 • Барселона – София 12:45 - 16:30

Есен /септември/
 • София – Барселона 15:55 - 17:55
 • Барселона – София 18:45 - 22:35

Начин на плащане:
 • Депозит 250 евро или 500 лева при записване,
 • доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

 • Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване - без неустойка
 • От 59 работни дни до 21 дни - 250 евро / 500 лева
 • От 20 работни дни до деня на отпътуване - 100% от стойността на пътуването

Хотели по програмата:

ZT Peniscola Suites ☆☆☆☆
 • Двойна стая - стандарт, цени за 7 нощувки
Дата 2Възр. 2Възр+1възр. 2Възр+1дете(2-12) Единична стая
03.04.2018 1952 лв.998 € 2850 лв.1457 € 2791 лв.1427 € 1475 лв.754 €
01.05.2018 2031 лв.1038 € 2967 лв.1517 € 2909 лв.1487 € 1514 лв.774 €

 • Местоположение:
Хотелът е разположен на брега на морето, на северния плаж на Пенискола и предлага изключително качество на услугите. Всички стаи са с тераса и странична гледка море.
 • В хотела:
3 ресторанта на шведска маса
4 тематични ресторанта
безплатен безжичен интернет на територията на целия хотел
бирария
кафе -бар с панорамна тераса
тропически бар
пиано бар с вечерна програма
Спа център вътрешен басейн, пара баня, джакузи
фризьорски салон
магазини
фитнес
мини голф
външен басейн с езеро и джакузи
детски външен басейн
стая с игри
 • Стаи:
сателитна телевизия
бюро
климатик
сейф /доплащане/
мини бар /доплащане/
тераса 6 кв.м. със странична гледа към морето
сешоар

Casablanca Suites ☆☆☆☆
 • Двойна стая - стандарт, цени за 7 нощувки
Дата 2Възр. 2Възр+1възр. 2Възр+1дете(2-12) Единична стая
19.05.2018 2070 лв.1058 € 3007 лв.1537 € 2967 лв.1517 € 1420 лв.726 €

 • Местоположение:
Хотелът е разположен на северния плаж на Пенискола, на крайбрежната панорамна алея. Срещу хотела има спирка на градския транспорт с удобни връзки до Стария град на Пенискола и съседния курорт Беникарло.
 • В хотела:
24 часа рецепция
безплатен безжичен интернет на територията на целия хотел
външен басейн с 2 панорамни топли джакузита
детски басейн
кафе -бар с панорамна тераса
анимационна програма
Спа център
фитнес
детска площадка
 • Стаи:
сателитна телевизия
климатик
сейф /доплащане/
мини бар /доплащане/
тераса със странична гледка към морето
сешоар

Vinaros Playa ☆☆☆☆
 • Двойна стая - стандарт, цени за 7 нощувки
Дата 2Възр. 2Възр+1възр. 2Възр+1дете(2-12) Единична стая
08.09.2018 2657 лв.1358 € 3887 лв.1987 € 3848 лв.1967 € 1563 лв.799 €
15.09.2018 2500 лв.1278 € 3652 лв.1867 € 3613 лв.1847 € 1514 лв.774 €
22.09.2018 2383 лв.1218 € 3476 лв.1777 € 3437 лв.1757 € 1505 лв.769 €

Местоположение:
Хотелът е в непосредствена близост до плаж Clot beach, на 10 минути от историческия център и крайбрежната алея на курорта Винарос.
 • В хотела:
24 часа рецепция
безплатен безжичен интернет в целия хотел
бюфет ресторант с show cooking
chill out тераса на 6 етаж с гледка към морето с бар
джакузи
басейн
външен басейн
детски басейн с пързалка
тераса безплатни чадъри и шезлонзи
фитнес
дневна и вечерна анимация за възрастни
рент а кар
стая с игри
 • Стаи:
LCD телевизор
климатик
сейф
мини бар
тераса
сешоар
Спа и уелнес:
Спа център: сауна, джакузи, контрастни душове, масажи
 • Допълнителна информация:
Курортът Винарос предлага дълги пясъчни плажове, интересен исторически център с голяма пешеходна търговска зона и неповторими кулинарни изкушения, тъй като градчето е известно с висококачествените си морски дарове и най-вече със своите скариди.


"ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001311/16.11.2017г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2018г.
ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.